Ebben az ízletes, kolbászos paprikás krumpliban szinte megáll a kanál.
Ha nagyobb társaságra kell főznöd, a paprikás krumpli lehet a megmentőd. A magyaros fogásból ne spórold ki a fűszereket. Ha szereted a pikánsabb ízeket, tehetsz bele csípős kolbászt is. Az sem baj, ha kicsit szétfő a krumpli, mert úgy még sűrűbb lesz a szaft. Friss kenyérrel, uborkával fantasztikus egytálétel. Ha teheted, bográcsban készítsd el.
Hozzávalók:
* 2.5 kg krumpli
* 40 dkg kolbász
* 20 dkg szalonna
* 3 db vöröshagyma
* 2 db paprika
* 2 db paradicsom
* 3 db babérlevél
* 3 evőkanál pirospaprika
* 1 teáskanál fűszerkömény
* 4 gerezd fokhagyma
* só
* bors
Elkészítés:
Ha bográcsban készíted, rakj tüzet, és kezdd melegíteni az edényt. Tedd bele a kis darabokra vágott szalonnát, süsd meg, majd dobd hozzá az aprított vöröshagymát. Amikor üveges, mehet hozzá a préselt fokhagyma, a felkarikázott kolbász, majd kevergetve pirítsd még pár percig. Húzd le a tűzről, és szórd meg pirospaprikával. Önts hozzá kevés vizet, és fedő alatt rotyogtasd.
Pucold meg, és darabold fel a krumplit. Dobd a bográcsba, majd ízesítsd sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel, rakd bele a paradicsomot és paprikát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, és főzd puhára a krumplit. Közben ne kevergesd, csak rázogasd a bográcsot.
0 Megjegyzések