A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fejedelmi, baconös-sajtos, sült krumpligombóc: ha egyszerű, de különleges vacsorára vágysz

Olcsó, mégis zseniális recept: a baconös-sajtos krumpligombócot nem bonyolultabb elkészíteni, mint a pürét.

Ez nem a megszokott levesbetét, és a szilvás gombóc tésztájához sincs sok köze. A mindenféle finomsággal együtt sütött krumpligombóc laktató, ínycsiklandó egytálétel. Ha még fokoznád az élvezetet, locsold meg tejszínnel, tejföllel, és a zöldfűszereket is kedvedre variálhatod. Minden krumplirajongónak muszáj kipróbálnia!

Hozzávalók 4 személyre:

* 60 dkg krumpli
* 20 dkg gomba
* 20 dkg sajt
* 10 dkg bacon
* 5 dkg vaj
* 2 evőkanál liszt
* 2 dl tejszín
* 2 db tojás
* 1 késhegynyi szerecsendió
* 0.5 db cukkini
* 0.5 db paprika
* só
* bors
* rozmaring

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, majd vágd kis darabokra. Tedd egy lábosba, öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi, és főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Ha kész, szűrd le, csepegtesd le, majd még forrón törd meg. Add hozzá a vaj felét, kevés reszelt sajtot, egy-két evőkanál lisztet, a tojást, majd fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.

Vizes kézzel formázz a masszából gombócokat. Pakold kevés zsiradékkal kikent tepsibe. A maradék vajat olvaszd fel, locsold meg vele a gombócokat, és öntsd rá a tejszínt is. Szórd meg mindegyiket a megpucolt, apróra vágott, kevés zsiradékban megfuttatott gombával, a cukkinivel, a paprikával, a rozmaringgal, a baconnel és a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések