A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Verses est nyitja az évet Nyíregyházán

Bagatell – gondolatok egy pincében: Bezerédi Zoltán verses estje.

A Bencs-estek egy kávéházi-beszélgetős hangulatot felidéző irodalmi, olykor zenés rendezvény, egyfajta társalgási fórum, ahol a közérdekűségnek, a jó hangulatnak és a közös gondolkodásnak szentelik az időt a házigazda és vendégei. Köz- és magánéleti kérdéseket feszegetnek olyan hazai véleményformálókkal, akik saját területükön társadalmi bázist építettek tudásuk, humoruk vagy éppen lehengerlő egyéniségük és tehetségük erejével.

Nem mindennapi előadás

A Bencs-estek ebben az évben is számos vidám, utánozhatatlan és meglepő órát ígér az érdeklődő közönségnek, nagy nevekkel. Az új esztendőt Bezerédi Zoltán verses estje nyitja január 7-én 17.30-kor. Az összeállításban Ady Endre, Babits Mihály, Esterházy Péter, Háy János, József Attila, Petri György, Marin Sorescu, Spiró György, Szabó Lőrinc, Térey János és Vörösmarty Mihály műveiből válogat a művész.

Bezerédi Zoltán egy korábbi interjújában elmondta, kiknek ajánlja az előadást: „Mindenkinek ajánlom, aki szereti a verset, és akinek idegen ez a műfaj, de ad egy esélyt nekem megszerettetni. Szeretném, ha szeretnék az emberek a verset, mintha hanyagolva lenne ez a műfaj mostanában, ez ellen pedig tenni szeretnék.”

„A versek válogatásánál leginkább azt vettem figyelembe, hogy melyik vers érintett meg, mit mondanék szívesen, gondolatilag most mely versek foglalkoztatnak, nekem mi áll jól. Néha a szerelemről beszélek, néha a halálról, vagy hogyan létezem ma (verses formában), és ez mind én vagyok” – mondta. A színész a katona.blog.hu-n beavatta közönségét abba is, hogy fellépése előtt beszédtechnikai tréninget tart, hogy pontosan és a legapróbb hiba nélkül tudja prezentálni a verssorokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések