Powered by Jasper Roberts - Blog

Szigorúbb ítélet a somogyi drogkereskedők ügyében

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a Pécsi Ítélőtábla súlyosbította azon vádlottak büntetését, akik Somogy megye területén jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedtek még 2016. második félévében.

A természetes kannabisz pótlására szolgáló szintetikus kábítószert árusítottak. A drogot egy ismeretlentől szerezte be az elsőrendű vádlott, míg társai a szert tőle megvásárolták, majd azt Somogyban továbbértékesítették.

Az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék mindhárom vádlott bűnösségét jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében állapította meg. Őket 5, 3, illetve 2 év börtönbüntetésre ítélték, az utóbbi szabadságvesztés végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet ellen az ügyész mindhárom vádlott terhére súlyosbításért fellebbezett. Az ítélőtábla a hétfőn kihirdetett jogerős ítéletével az első két vádlott büntetését 4 évre, illetve 7 év 6 hónapra súlyosította. A harmadik vádlottnál a büntetés mértékét az általa értékesített kábítószer mennyiségének az elsőfokú ítélettől eltérő megállapítása miatt 1 évre, illetve a felfüggesztés próbaidejét pedig 3 évre enyhítették.

0 Megjegyzések