A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új módszerrel segítené a lakhatást az Újbuda vezetősége

Merőben új módszerrel segítené a lakhatást az XI. kerület új vezetősége. Az újbudai önkormányzat úgy adja ki az üres és rossz műszaki állapotú lakásait, hogy a sikeres pályázók egy évig ingyenes lakhatást, valamint a későbbiekben a számlával igazolt felújítási költségek lakbérben való elszámolását kaphatják meg – szúrta ki a portfolio.hu.

Az önkormányzat honlapján található tájékoztató szerint az érintett öt lakás közül a legkisebb 31, a legnagyobb 60 négyzetméteres.

A László Imre polgármester szignójával közzétett felhívásból kiderül, hogy a leendő lakónak a pályázatban előírt módon és határidőn belül (1 év) kell elvégeznie a felújítást, ez idő alatt mindössze a közös költséget kell fizetnie. A későbbiekben pedig lehetősége nyílik a sikeres pályázóknak, hogy a havi lakbér 70 százalékáig elszámolják a felújítás költségeit.

A kiadások ugyanakkor igencsak borsosak, az egyik, 55 négyzetméteres lakás esetében például 4,5 millió forint a kötelezően elvégzendő felújítások bruttó értéke, cserébe viszont kevesebb mint 12 ezer forint a közös költség alapú lakbér, a munkálatok befejeztével pedig 15 éves bérleti szerződés köthető.

Az önkormányzat külön hangsúlyt fektet arra, hogy csak a rászorulók vehessék igénybe a lehetőséget. Épp ezért a pályázókra vonatkozó egyik feltétel, hogy a jelentkezőnek vagy közeli hozzátartozójának a tulajdonában nem lehet másik lakás, rendelkeznie kell viszont újbudai bejelentett lakcímmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések