A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint 13 év fegyházat kapott első fokon egy karcagi drogdíler

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2019. január 15-én emelt vádat egy karcagi tartózkodási hellyel rendelkező férfivel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

A vád szerint a férfi 2015 évtől saját fogyasztása mellett tovább értékesítésre többségében amfetamin hatóanyag tartalmú kábítószert szerzett meg, majd rendszeres haszonszerzés céljából több karcagi, illetve bucsai, kunmadarasi és püspökladányi személynek értékesítette – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

2017. november 24-én Szolnok külterületén a vádlottól a rendőri intézkedés során 107,89 gramm és 100 db tablettát foglaltak le, mely 12,9 gramm amfetamin bázist, illetve 13,31 gramm MDMA bázist tartalmazott, mely kábítószereket a vádlott tovább kívánt értékesíteni. A kábítószerek együttes mennyisége meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, annak 195,6%-a volt.

Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a vádbeli bűncselekményt, a Szolnoki Törvényszék ítélje a vádlottat 9 év fegyház büntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre. A 2019. március 11-én megtartott előkészítő ülésen a vádlott nem tett beismerő vallomást, ezért a törvényszék tárgyalást tűzött ki.

A Szolnoki Törvényszék egy előkészítő ülést és négy tárgyalást követően, 2020. január 16-án hozott ítéletet, jelentős mennyiségű kábítószerre, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 13 év 4 hónap fegyházra ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyektől a negyvenes éveiben járó, büntetett előéletű férfit – tájékoztatta hírportálunkat szolnoki törvényszék sajtóosztálya.

Elrendelte a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását, elkobozta a lefoglalt kábítószereket, és 361.500 Ft vagyonelkobzást is alkalmazott. Az ítélet nem jogerős.

Az ügyészség 3 munkanapot tartott fenn annak eldöntésére, hogy kíván-e fellebbezni. A vádlott és védője azonban elsődlegesen eltérő jogi minősítés, másodsorban a kiszabott büntetés lényeges enyhítése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

A BTK 5-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni az ilyen bűncselekményt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések