A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Négy hónap alatt legalább kilencszer lopott

A Kunszentmártoni Járásbíróság kilenc rendbeli lopás vétsége miatt 1 év 7 hónap börtönre ítélt egy húszas éveiben járó fiatalembert.

Az illető 2018. decembere és 2019. áprilisa között eltelt négy hónapban bizonyíthatóan kilenc lopást követett el Tiszaföldváron. Két asszonytól az utcán csente el értékeit, lopott kerékpárokat, elektronikai üzletből GPS-készülékeket, dohányboltból likőrt és élelmiszerboltból is.

A férfi 2018. december 9-én délután a nyílt utcán kikapta az egyik kerékpárját toló asszony kerékpárkosarából a bevásárló táskát, majd másnap délelőtt, miközben kerékpárjával egy szintén bicikliző másik hölgyet előzött, átnyúlt, és az asszony biciklikormányra akasztott táskájából kivette a pénztárcát. Két hónappal később, 2019. február 25-én délben az egyik élelmiszerboltban egy doboz mosószert és nyolc doboz csokoládét rejtett a ruhájába, majd fizetés nélkül távozott. Másnap délelőtt pedig az egyik elektronikai üzletben egy GPS-készüléket vett ki az üvegezett vitrinből, kiemelte a dobozából, a ruhájába rejtette, majd az üres dobozt az egyik polcra rakta, és távozott.

Egy héttel később, március 2-án délután az egyik dohányboltban, az eladó elfoglaltságát kihasználva, a pult melletti polcról egy üveg likőrt emelt el, és rejtett a kabátjába, mielőtt távozott. Két nap múlva, március 4-én délután a Kossuth útról egy lezáratlan, őrizetlenül hagyott kerékpárt vitt el. Három héttel később, március 30-án pedig visszament az elektronikai üzletbe, hogy egy újabb GPS-készüléket lopjon, de az üzlet tulajdonosa tetten érte. Ez sem tántorította el azonban attól, hogy egy héttel később, április 7-én délután a Malom útról elvigyen egy újabb lezáratlanul és őrizetlenül hagyott biciklit, két nap múlva pedig egy másik helyi élelmiszerboltból sajtot lopjon.

Az ügyben 2019. október 8-án emelt vádat a Kunszentmártoni Járási Ügyészség. A Kunszentmártoni Járásbíróság 2020. január 7-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság ítéletet hozott. A fiatalembert, aki többször állt már bíróság előtt, kilenc rendbeli lopás vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év 7 hónap börtönre ítélte, mintegy 35 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, és két sértett javára 33 ezer forint kártérítés megfizetésére kötelezte. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések