A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megverte, majd lakásába zárta kiskorú barátnőjét

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki két éve, egy veszekedést követően órákig nem engedte ki lakásából, és többször meg is ütötte kiskorú barátnőjét.

A többszörösen büntetett előéletű férfit személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt jogerősen két év hat hónap börtönre ítélték, és kizárták a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből – tájékoztatta hírportálunkat a törvényszék sajtóosztálya.

A pár 2018. április 25-én délelőtt tíz óra körül kapott hajba. A fiatal nő el akart menni a lakásból, a férfi azonban nem engedte el. Kulcsra zárta a bejárati ajtót, kivetette a kulcsot a zárból, és pofon, majd tarkón ütötte a lányt. Hiába kérte sírva, majd kiabálva, hogy engedje ki, a férfit nem hatotta meg.

A kiabálást azonban meghallották az utcán, és szóltak a fiatal nő nagyanyjának, aki a házhoz ment. Látta, amint a férfi testvére bemegy a lakásba, követte őt, és miközben a vádlott becsukta volna az ajtót, a lábát az ajtónyílásba tette. Ezután a kezénél fogva próbálta kirántani unokáját a résen, miközben folyamatosan a rendőrséggel fenyegette a férfit, aki végül engedett, és hagyta elmenni.

A Jászberényi Járásbíróság a többszörösen büntetett előéletű férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek, amiért két év hat hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette. A vádlott viszont elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol a napokban jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék 2020. január 10-én meghozott másodfokú határozatában az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések