A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Természetes arckezelések különböző bőrtípusokra: szépüljünk naranccsal!

A gyümölcsös pakolások hatását fokozhatjuk különböző összetevőkkel.

A narancslé értékes hatóanyagainak köszönhetően felfrissíti, hidratálja, megnyugtatja és regenerálja a bőrünket. Emellett megelőzi a pattanások kialakulását, tisztít és fertőtlenít, magas antioxidánstartalma miatt pedig lassítja az öregedési folyamatokat és csökkenti a ráncokat.

Nézzük, milyen alapanyagokkal kombinálhatjuk a narancslevet ahhoz, hogy bársonyos és puha legyen a bőrünk a házi kozmetikai kezelések után.

Figyelem, ha az alábbi összetevők közül bármelyikre érzékenyek vagyunk, akkor ne alkalmazzuk az adott hozzávalót!

Normál 

Mézzel

Hozzávalók: 2 ek. frissen facsart narancslé, 1 ek. méz, 2 csepp rózsavíz

Alkalmazás: Egy edényben keverjük össze alaposan a hozzávalókat, majd egyenletesen vigyük fel az arcunkra a hidratáló és regeneráló masszát. Hagyjuk hatni negyed óráig, ezután mossuk le az érintett területet előbb langyos, utána pedig hideg vízzel.

Kókuszolajjal

Hozzávalók: 2 ek. frissen facsart narancslé, 1 ek. kókuszolaj, 1 ek. sárgarépalé

Alkalmazás: Miután jól összekevertük az alapanyagokat, masszírozzuk át az arcunkat a tápláló és ránctalanító házi kozmetikummal. Hagyjuk hatni 10 percig, ezután öblítsük le langyos vízzel a bőrünket.

Zsíros 

Friss gyümölcslével

Hozzávalók: 2 ek. frissen facsart narancslé

Alkalmazás: Mártsunk egy vattakorongot a narancslébe, és körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át vele az arcunkat. Hagyjuk hatni negyedóráig a házi kencét, majd langyos vízzel öblítsük le az érintett területet.

Tovább fokozhatjuk a narancslé frissítő hatását, ha jégkockatartóban lefagyasztjuk, és hetente egyszer finoman átdörzsöljük egy-egy narancssárga jégdarabkával az arcunkat.

Tojásfehérjével

Hozzávalók: 2 ek. frissen facsart narancslé, 1 tojásfehérje, 1 ek. méz

Alkalmazás: Egy edényben keverjük össze a narancslevet, a mézet és a tojásfehérjét. Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át a tisztító és hidratáló pakolással az arcunkat, majd 5 perc múlva mossuk le langyos vízzel a bőrünket.

Száraz 

Joghurttal

Hozzávalók: 2 ek. frissen facsart narancslé, 2 ek. natúr joghurt, 1 ek. méz

Alkalmazás: Keverjük össze alaposan egy tálban a három összetevőt, majd vigyük fel egyenletesen az arcunkra a hidratáló és hűsítő masszát. Hagyjuk hatni 15-20 percig, ezután mossuk le a bőrünket először langyos, utána pedig hideg vízzel.

Tejjel

Hozzávalók: 2 ek. frissen facsart narancslé, 2 ek. tej

Alkalmazás: Miután összekevertük egy edényben a narancslevet és a tejet, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át az arcunkat a hidratáló és frissítő házi szépítőszerrel. Ezután öblítsük le hideg vízzel a bőrünket.

Pattanások ellen

Amennyiben zsíros és pattanásos a bőrünk, akkor keverjünk össze 2 ek. frissen facsart narancslevet 1 tk. almaecettel és 1 ek. mézzel. Óvatosan masszírozzuk át az arcunkat a tisztítómasszával, ezután öblítsük le langyos vízzel az érintett területet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések