Ne csak a krumplit, más zöldséget is próbálj ki hasábra vágva, ropogósra sütve! Finomak, egészségesek, és nem tocsognak az olajban.
Cékla, zeller, répa: egészséges és finom zöldségek, amikből bátran ehetsz a fogyókúra alatt is. Sült húsok mellé jobbat nem is kívánhatnál a vegyes zöldségköretnél, sőt mártogatóst is kínálhatsz a hasábokhoz. Arra figyelj, hogy ne legyenek nagyon olajosak a zöldségek, mert akkor nem sülnek ropogósra, és a kalóriatartalmuk is magasabb lesz.
Hozzávalók:
2 db közepes sárgarépa
1 db közepes zeller
1 db közepes petrezselyemgyökér
1 db közepes cékla
4 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
só
bors
petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és vágd egyforma nagyságú, vastagságú hasábokra. Ez azért fontos, hogy egyszerre süljenek meg. Az olajat keverd össze sóval, borssal, pirospaprikával, és locsold meg vele a zöldségeket. Kézzel össze is forgathatod.
Rendezd a zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd mehetnek az előmelegített sütőbe. Süsd meg 200 fokon 30-35 perc alatt, félidőben forgasd át a szeleteket. Amikor belül puhák, kívül ropogósak, kiveheted a sütőből. Tálaláskor aprított petrezselyemmel is megszórhatod.
0 Megjegyzések