Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes és roppanós mini piték ricottával és fügével töltve: 30 perc, és kész

A ricottás, fügés mini pitéknek érdemes helyet szorítani az ünnepi menüben.

Az univerzális leveles tészta akkor is kitűnő alapanyag, ha gyorsan készítenél valami finomat, különlegeset. Kevés munkával csábító pitéket süthetsz belőle. A ricottás töltelék mindig nyerő. Ezúttal édesen, fügével a tetején kerül az asztalra. Vaníliás fagyival még élvezetesebb a süti. 

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
20 dkg ricotta
5 dkg cukor
4 db füge
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál fahéj
3 evőkanál tejföl
méz a tetejére

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát nyújtsd ki, és vágd 12 egyforma részre. Nyomkodd a lapokat egy muffinsütő mélyedéseibe. Figyelj arra is, hogy a tésztának legyen pereme. A tésztát szurkáld meg több helyen, hogy ne púposodjon fel sütés közben. Forró sütőben, 180 fokon süsd 10 percig. 

Közben keverd össze egy tálban a ricottát a tejföllel, a cukorral, a fahéjjal és a vaníliával, majd kanalazd a tésztára. Rakd rá a felszeletelt fügét, és told még vissza a sütőbe körülbelül 10 percre. A tetejére csorgathatsz mézet. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések