A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sütés nélküli gesztenyés, mascarponés sajttorta: igazi téli finomság

A sajttorta télen is trendi, csak a gyümölcsös változatok helyett készítsd ilyenkor gesztenyével.

A tél kedvenc csemegéje, a gesztenye számtalan sütit és tortát tesz még ízletesebbé, így sajttortába is tökéletes. Aligha van egyszerűbb és gyorsabb villantós desszert a sütés nélküli, gesztenyemasszából készülő, kekszes alapú változatnál. Krémsajttal, mascarponéval puha és krémes lesz. A tetejére még ízlés szerint fanyar fagyasztott gyümölcsöt is tehetsz.  

Hozzávalók:

* 25 dkg mascarpone
* 25 dkg gesztenyemassza
* 20 dkg kakaós keksz
* 10 dkg krémsajt
* 10 dkg cukor
* 8 dkg vaj
* 2 csomag vaníliás cukor
* rum

Elkészítés:

A kakaós kekszet daráld vagy törd apróra, a legegyszerűbb, ha aprítógépbe teszed. Szórd egy tálba, majd gyúrd össze az olvasztott vajjal. Ha nem elég édes, rakhatsz még hozzá kevés cukrot. Egyengesd a masszát kapcsos tortaformába. 

A mascarponét habosítsd gépi habverővel, keverd hozzá a krémsajtot, a cukrot, a vaníliát, és forgasd hozzá a villával átnyomkodott gesztenyemasszát. Még kevés rumot is locsolhatsz hozzá. Simítsd a masszát egyenletesen a kekszes alapra. A tetejére reszelhetsz gesztenyét, csokit, és tejszínhabbal is díszítheted. Tedd a hűtőbe legalább két órára, csak utána szeleted fel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések