A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sültalma-recept: így készül a tökéletes téli desszert

Az ízének és az illatának is nehéz ellenállni! A fahéjas sült alma hideg napokon melegen tálalva a legjobb.

Az alma az egyik legegyszerűbb téli desszert alapanyag, amit ráadásul pár perc előkészület után be is rakhatsz a sütőbe. Rengeteg módon elkészítheted, töltve mennyei, de önmagában, kevés fahéjjal sütve is ellenállhatatlan. Jót tesz neki, ha vajjal és cukorral is feldobod. A sütési idő az alma fajtájától és nagyságától függően változhat. Érdemes savanykásabb gyümölcsből készíteni. 

Hozzávalók:

6 db alma
6 teáskanál vaj
0.5 bögre cukor
2 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Az almát alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, a tetejét vágd le, a magokat távolítsd el. Ügyelj, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak. Mindegyik almába tegyél kevés cukrot, egy teáskanál vajat, és szórd meg fahéjjal. Helyezd vissza az alma tetejét, majd sorakoztasd a gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe.

Told 185 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 30 percig, vagy addig, amíg a gyümölcs héja elkezd ráncosodni. Vedd ki a sütőből, pihentesd pár percig, és még melegen szórd meg cukorral. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések