A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Forró sajtos póréhagyma-krémleves: 30 perc alatt kész

Egy tányér forró leves jót tesz testnek-léleknek egyaránt hideg téli napokon. A póréhagyma-krémlevesben nem fogsz csalódni.

A póréhagymalevesnek számtalan variációját élvezheted, krumplival és sajttal gazdagítva laktató, tartalmas. Ehhez a fogáshoz felhasználhatod a hétvégi maradék húslevest, ekkor nincs szükség leveskockára. Tejszínnel finom selymessé teheted, és fél óra alatt könnyedén elkészítheted. Ha fokoznád az élményt, pirított péksütivel kínáld. 

Hozzávalók:

3 szál póréhagyma
2 db krumpli
10 dkg sajt
3 teáskanál vaj
2.5 dl tejszín
1 db leveskocka
1 teáskanál kakukkfű
bors

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat közepes lángon egy nagyobb lábosban, majd add hozzá a felkarikázott póréhagymát, és süsd kevergetve egy percig. Tedd hozzá a krumplit, majd öntsd fel egy liter vízzel. Rakd bele a leveskockát, sózd, borsozd, ízesítsd kakukkfűvel. Fedd le, és mérsékelt lángon főzd körülbelül 20 percig, vagy amíg a krumpli meg nem puhul.

A tűzről lehúzva pürésítsd botmixerrel, néhány karika póréhagymát hagyj egyben is. A tűzre visszatéve csorgasd hozzá a tejszínt, dobd hozzá a reszelt sajtot, és főzd addig, amíg a sajt elolvad. Kóstold meg, ha kell, fűszerezd még. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések