A spenótos-fokhagymás gratin kitűnő előétel vagy izgalmas köret, amit élvezettel fogyaszt majd el az egész család.
A tepsis krumplit a legkülönbözőbb változatokban elkészíthetjük, és egytől egyig nagyon finomak. Főleg a franciák gratinja. Spenóttal dúsítva, tejszínesen, sajtosan minden évszakban nyerő lehet. A krumpli szeleteléséhez érdemes bevetni a reszelőt. Így sokkal gyorsabban végzel, és biztosan egyforma vastag szeleteket kapsz.
Hozzávalók:
* 70 dkg krumpli
* 15 dkg sajt
* 1 bögre spenót
* 2 dl tejszín
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* szerecsedió
* olaj
Elkészítés:
A spenótot tisztítsd meg, és kevés olajon fonnyaszd meg. A krumplit pucold meg, és vágd egyforma vastagságú karikákra. Rétegezd vajjal kikent tűzálló tálba. A tejszínt jól keverd össze a sóval, a borssal, a fokhagymával, a szerecsendióval, a reszelt sajttal és a spenóttal.
Öntsd egyenletesen a krumplira. Fedd le alufóliával, és rakd forró sütőbe. Süsd 170 fokon 40-45 percig. Amikor a krumpli puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
0 Megjegyzések