Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyedényes, tejszínes szószban sült csirke krumplival - Nem a megszokott recept

A csirke a fűszeres, tejszínes szaftban csodásan puha és szaftos lesz.

A tejszínes, krumplis csirke nagy előnye, hogy nem kell hozzá külön köret. Ahogy a húsra rásül a sajt, igazán étvágygerjesztő lesz. Az összeállítása csupán néhány percet vesz igénybe, és háromnegyed óra múlva már tálalhatod is az ínycsiklandó ebédet.

Ha nem újkrumplit teszel a hús mellé, érdemes kicsit előfőzni. Mellből, combból, sőt, szárnyból is remek lesz a végeredmény. Az elronthatatlan finomság sokszor kerül még az asztalodra.

Hozzávalók:

* 60 dkg csirke
* 50 dkg krumpli
* 10 dkg sajt
* 10 dkg spenót
* 2 dl tejszín
* 1 szál póréhagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. A tejszínt keverd össze borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával. A póréhagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Tedd rá a megtisztított húst, sózd meg, és süsd két-három percig, közben forgasd meg. Rakd hozzá a krumplit, szórd meg spenóttal, és öntsd le a tejszínes keverékkel.

Fedd le fóliával, és tedd át a sütőbe. Süsd puhára 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Ha könnyen beleszalad a csirkébe egy hegyes kés, biztosan elkészült. Ekkor szórd meg reszelt sajttal, és süsd addig, amíg az el nem olvad, és szép piros nem lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések