A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Retró, üdítő Fanta-szelet - Pont olyan lesz, mint gyermekkorodban

Még mindig a szádban érzed a túrós, narancsos süti ízét? Készítsd el a Fanta-szeletet a régi, családi recept szerint!

A kiadós Fanta-szelet az egyik legnépszerűbb túrós édesség, ami kiállta az idők próbáját. Sőt, sokan minden ünnepi alkalomra elkészítik. A puha, kakaós tésztát gyorsan összedobod, és egyáltalán nem kényes. A túrós tölteléket kevés tejszínnel vagy mascarponéval még krémesebbé, lágyabbá teheted. A tetejére kerülő pudingos keverékbe bármilyen szénsavas üdítőt rakhatsz.

Hozzávalók 30 szelethez:
Tésztához
* 6 evőkanál cukor
* 6 db tojás
* 4 evőkanál liszt
* 2 evőkanál kakaó
* 1 dl étolaj
* 1 csomag sütőpor

Töltelékhez
* 50 dkg krémtúró
* 25 dkg vaj
* 20 dkg porcukor
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 evőkanál citromlé

Tetejére
* 7 dl narancsos szénsavas üdítő
* 2 csomag vaníliás pudingpor
* 2 evőkanál cukor
* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A tésztához a tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá három evőkanál cukorral. A sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig a maradék három evőkanál cukorral, és add hozzá az olajat. Dolgozd több részletben a habhoz, majd forgasd hozzá fakanállal a sütőporral és a kakaóval vegyített lisztet. A csomómentes masszát egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.

Amíg a kakaós piskóta sül, a túrót nyomkodd meg jól villával, keverd hozzá a vajat, a kétféle cukrot, a citrom frissen facsart levét. Ha a piskóta kihűl, kend rá egyenletesen a túrós tölteléket.

A tetejéhez rakd egy kisebb lábosba a pudingport, és keverd el a cukorral és a vaníliával. Öntsd fel a szénsavas üdítővel. Kis lángon, folyamatos kavargatva melegítsd három-öt percig. Akkor jó, ha a massza fényessé és sűrűbb állagúvá válik. Várj 10-15 percig, majd öntsd vagy kanalazd a túrós töltelékre. Tedd a hűtőszekrénybe legalább három órára. Még jobb, ha egész éjszakán át pihenteted, hogy a teteje jól megkössön, az ízek pedig összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések