Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Istenien krémes Raffaello-süti: a tésztája a piskótánál is egyszerűbb

Ha szereted a kókuszos sütiket, akkor ennek a csábító Raffaello-szeletnek sem tudsz ellenállni.

A Raffaello-süti nagyon kókuszos, a krém könnyed, a tészta puha. Akkor is bátran bevetheted, ha vendégeket vársz, hisz kiadós. Bár így is nagy eséllyel rekordidő alatt elfogy. A látványa és az állaga is tökéletes, egyáltalán nem drága süti. Másnap talán még finomabb, így előre is elkészítheted.

Hozzávalók:
A kakaós tésztához
* 12 dkg finomliszt
* 15 dkg cukor
* 10 dkg kókuszreszelék
* 5 db tojásfehérje
* 3 evőkanál kakaópor
* 1 csomag sütőpor

A krémhez
* 25 dkg vaj
* 20 dkg cukor
* 15 dkg mascarpone
* 4 dl tej
* 2 csomag vaníliás pudingpor
* 1 rúd vanília
* 5 db tojássárgája

A kókuszos réteghez
* 25 dkg kókuszreszelék
* 20 dkg vaj
* 15 dkg cukor
* 6 evőkanál gríz
* 5 dl tej

A tetejére
* kókuszreszelék

Elkészítés:
Vegyítsd a sütőport, a lisztet, a kókuszreszeléket és a kakaót. A tojásfehérjét verd kemény habbá a cukorral, és forgasd bele a kakaós keveréket. Bélelj ki sütőpapírral egy közepes tepsit, és egyenletesen simítsd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 15 percig. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, a süti elkészült.

A krémhez a vaníliarúd belsejét kapard ki, és rakd a tejbe. Ha teheted, hagyd állni egy órán át, majd a cukrot is keverd bele. Ezután dolgozd bele a pudingport. Vedd le a tűzről, add hozzá egyesével a tojássárgákat, és alaposan keverd össze, majd főzd sűrűre. Ügyelj, nehogy a tojást összekapja. Ahogy sűrűsödni kezd, húzd le a tűzhelyről, de a kavarást ne hagyd abba, nehogy becsomósodjon. Ha a krém már félig kihűl, add hozzá a puha vajat, és robotgéppel dolgozd krémes állagúra. Végül a mascarponét is keverd hozzá.

A másik réteg krémhez a cukrot és a grízt keverd össze, öntsd hozzá a tejet, majd kis lángon főzd sűrűre. Közben kavard folyamatosan. Húzd le a tűzről, ha kihűl, robotgéppel dolgozd bele a vajat, és forgasd hozzá a kókuszreszeléket. A tésztára kend előbb a vaníliás masszát, majd arra a kókuszos krémet, és a tetejére mehet a maradék vaníliás keverék. Szórd meg kókusszal, és díszítheted még Raffaello-golyókkal.

A kókuszból finomabbnál finomabb sütiket készíthetsz. Az édes kókuszcsók nagyon csábító.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések