A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pofonegyszerű, túrós kevert süti barackkal sütve: csak keverd össze a hozzávalókat

A túró és a barack találkozása mennyei eredményt garantál. A tészta pillekönnyű és elronthatatlan.

Ha nem akarsz túl sokat dolgozni a konyhában, mégis ennél valami finomat, a túrós-barackos kevert kapóra jön. A lédús gyümölccsel nyáriassá teheted a sütit, ráadásul az állaga is jobb, könnyedebb lesz. A lisztet búzadarával is helyettesítheted. Kánikulában kínáld vaníliafagyival.

Hozzávalók 12 szelethez:

* 60 dkg őszibarack
* 50 dkg túró
* 10 dkg liszt
* 10 dkg cukor
* 5 db tojás
* 2 dl tejföl
* 1 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 db citrom

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd a cukorral és a vaníliával. A túrót törd össze villával, és keverd össze a tejföllel. Dolgozd a tojásos masszához, forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és szórd hozzá a citrom reszelt héját.

A sima masszát egyengesd egy kenyérformába vagy kisebb tepsibe, és potyogtasd bele a megmosott, kisebb darabokra vágott barackot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld, azaz szúrj egy hústűt vagy fogvájót a tésztába. Ha nem lesz ragacsos, biztosan elkészült. Porcukorral megszórva tálald. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések