A brownie önmagában is lenyűgöző desszert, hát még élénkítő kávéval! Még lágyabb lesz tőle a tészta.
A jó minőségű csokiból készülő brownie igazi kényeztető desszert, ami garantáltan feldobja a napodat. Próbáld ki kávéval, még jobban kiemeli a csoki ízét. Kívül ropogós, belül fantasztikusan puha, ragacsos. Jól illik hozzá a tejszín vagy egy gombóc vaníliás fagyi.
Hozzávalók:
* 20 dkg cukor
* 20 dkg étcsoki
* 15 dkg vaj
* 3 evőkanál liszt
* 3 evőkanál kakaó
* 2 db tojás
* 1 dl presszókávé
* 1 csipet só
Elkészítés:
A csokit tördeld egy lábosba, rakd hozzá a felkockázott vajat, és gőzfürdő felett olvaszd össze. Húzd le a tűzről, és keverd hozzá a cukrot. Amikor már nem túl meleg a massza, dolgozd hozzá egyesével a tojásokat. Egy másik tálban vegyítsd a lisztet, a kakaóport és a sót, forgasd a csokis keverékbe, majd öntsd hozzá a kávét is.
Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt, körülbelül 20X20 centis tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 25-30 percig. Amikor a tészta belseje éppen száraz, vedd ki a sütőből. Hagyd a tepsiben kihűlni, majd szórd meg porcukorral, és vágd fel tetszés szerint.
0 Megjegyzések