A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

NBA: atomjaira zúzta a Lakers védekezését a Celtics

A Boston tökéletes játékot mutatott be a nyugati első Los Angeles Lakers ellen és alaposan móresre tanította LeBron Jameséket Martin Luther King napján.

Egyszerűen nem tud zsinórban három mérkőzést nyerni a Detroit. A Pistons az előző két játéknapján remek idegenbeli győzelmet aratott, ma viszont kikapott Washingtonban. A fővárosiak végül az utolsó negyedben törték meg végleg a vendégek lendületét, amikor 19 pontot "engedélyeztek" ellenfelüknek. Bradley Beal 29 ponttal volt a Wiztards vezére, de Ian Mahinmi (21 pont, 9 lepattanó, 3 blokk) is sokat vetett a latba.

Trae Young egyedül kevés ahhoz, hogy az Atlanta legyőzzön egy nagyágyút így a Hawks sztárja hiába dobott 42 pontot, csapata kikapott. Pedig a címvédő nem remekelt, 117 pontot kaptak Georgiában és az utolsó negyedig szoros volt a mérkőzés. Aztán előlépett az élete formáját futó cserejátékos Norman Powell, aki 27 pontjából 17-et az utolsó tizenkét percben szerzett és megnyerte a meccset a Raptorsnak.



Sokáig vezetett a Brooklyn Nets a Philadelphia ellen, ám egy ilyen kaliberű csapat ellen nem fér az bele, ha a zárónegyedben tízszer eladják a labdát. A Sixers végül a hajrában kerekedett végleg ellenfele fölé és aratott győzelmet idegenben. Ben Simmons azt csinált a brooklyniakkal amit akart: 34 pontjával beállította a karriercsúcsát, 12 alkalommal szerezte meg a lepattanót és egy tucat alkalommal adott gólpasszt is.

Lassan válságstábot kellene összehívni Charlotte-ban, mert amit a Hornets mostanában művel, az nem üti meg az NBA szintjét. James Borrego csapata a legutóbbi öt mérkőzéséből négyszer még a 93 pontot sem érte el, az utolsó két találkozóján pedig még a 90-et sem. Így nem lehet meccset nyerni, pláne nem Orlando Magic kaliberű csapatok ellen. Pedig a vendégek fáradtak voltak és mínusz tizenegyről jöttek vissza, de két negyedet is 32-18-ra hoztak le és kiütötték a Hornets-et. A mérkőzésen Evan Fournier (26 pont) és Nikola Vucsevics (24 pont, 10 lepattanó) emelkedett ki.

Hamarosan nem lesz elég az ember két keze, hogy megszámolja azt, hogy az Oklahoma hányszor fordít meg egy mérkőzést egy nagyszerű utolsó negyeddel. A Thunder tizenhat pontos hátrányban volt egy katasztrofális harmadik negyed miatt Houstonban, ám nyolc perc alatt ki tudott egyenlíteni, majd az utolsó percekben 10-2-re leoktatta ellenfelét és elvitte a győzelmet Texasból. A felzárkózás nagy részét a padon töltő Chris Paul 28, Danilo Gallinari 25, az utolsó percekben előlépő Dennis Schröder pedig 23 ponttal járult hozzá csapata győzelméhez. Russell Westbrook  ugyan eljutott 32 pontig korábbi csapata ellen, de James Harden teljes csőd volt. "Mr Szakáll" ugyan eljutott 29 pontig, de ehhez 29 dobásra volt szüksége, az 1/17-es triplamutató pedig magáért beszél.



Megszakadt a Memphis hétmeccses veretlenségi szériája, miután 126-116-ra kikapott a New Orleanstól. A Pelicans dominálta a mérkőzést és bár a hazaiak egyszer még visszajöttek egy 11-0-s sorozattal, de végül nem tudtak csodát tenni. Jrue Holiday hét meccs után tért vissza és a Pelicans irányítóaj 36 ponttal jelezte, hogy nem ártott neki a kihagyás. Rajta kívül még Brandon Ingramet kell kiemelni a vendégektől, ő 25 pontig jutott, míg a Memphis legjobb pontszerzője Dillon Brooks volt 31 ponttal.

Esélyt sem hagyott a Celvelandnek a New York Knicks. A vendégek azt is elbírták, hogy a 19 pontot szerző Marcus Morris bokája kiment, miután ráesett Kevin Love lábára (az esetért a clevelandi sztárt kiállították). A Knicks végül 106-86-ra magabiztosan győzött, egy nem túl magas színvonalú mérkőzésen.

A vártnál jóval szorosabb mérkőzést hozott a Miami és a Sanramento találkozója. Hetvenhárom másodperccel a rendes játékidő vége előtt még hat ponttal vezetett a Kings, de James Jonhson és Duncan Robinson is elsüllyesztett egy-egy triplát a kaliforniai gyűrűben. Nemanja Bjelica kétpontosával 1.9 másodperccel a találkozó vége előtt mégis visszavette a vezetést a Sacramento, de Bam Adebayonak 1.1 másodperc is elég volt ahhoz, hogy hosszabbításra mentse a meccset. A túlóra ugyanolyan fordulatokat hozott, mint az első 48 perc, Buddy Hield triplájával négypontos előnyt épített ki a Sacramento, de Kendrick Nunn hárompontosával visszavette a vezetést a Heat. Az utolsó sacramentói támadásnál Bojan Bogdanovic állt bele egy triplába az egyenlítésért, de James Johnson blokkolta a kísérletet, a Miami pedig javította a San Antonio ellen kisiklást.



Egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a keleti első Milwaukee-val a Chicago. A nagyszünetben 53-52-re vezetett a Bucks, de az utolsó két negyedben érvényesítette a papírformát és megszerezte szezonbeli 39. sikerét. A Bullsnak - mint már előttük oly sok más csapatnak - sem sikerült lelassítania Giannis Antetokounmpót, a Görög Szörny 28 pontos, 14 lepattanós, 10 gólpasszos tripla-duplát szállított úgy, hogy mindössze 31 percet töltött a parketten. Ki kell emelni Khris Middleton teljesítményét is, a kiscsatár 24 ponttal fejezte be a találkozót.

Atomjaira zúzta a Los Angeles Lakers védekezését a Boston Celtics a játéknap rangadóján. A nyugati első semmit sem tudott kezdeni a bostoni támadásokkal, a hazaiak minden negyedben 30 pont fölött termeltek, ráadásul igen jól limitálták LeBron James, és a mindössze 22 és fél percet játsszó Anthony Davis játékát. A Celtics tripláinak közel ötven százaléka talált utat a kaliforniai gyűrűbe, a bostoni kezdő ötös pedig remekelt: Jason Tatum 27, Jaylen Brown és Kemba Walker 20-20 pontot szórt, de a kispadról érkező Enes Kanter is bedobott a közösbe 18-at. A Celtics sikerének talán Kemba Walker örülhetett a legjobban, a szezon előtt a Charlotte-ból elcserélt játékos 29. mérkőzését játszotta le a ligában LeBron James ellen, de először lehetett győztes csapat tagja.



Back-to-back mérkőzésre érkezett Minnesotába a Denver, a Nuggets az előző játéknapon az Indiana Pacerstől kapott ki, így Nikola Jokicsék a javítás reményében szálltak harcba a Timberwolves-szal. Az első két negyedben a hazaiak szája íze szerint alakult a mérkőzés, a 28 pontos Karl-Anthon Towns vezetésével szinte folyamatosan náluk volt az előny, ám az utolsó negyeden sikerült robbantania a Nuggetsnek és behúzni a győzelmet. A siker értelmi szerzője a csereként pályára lépő Michael Porter Jr. volt, aki 20 ponttal és 14 lepattanóval vetteki a részét a sikerből.

Nagyon úgy fest, hogy a nagy előny inkább hátrány a San Antonio számára az idei szezonban, Greg Popovich együttese nem egyszer bukott idén 20+ pontos vezetésről meccset. Ez történt kis híján Phoenixben is, a harmadik negyedben ugyanis már 20 egységre rúgott a Spurs előnye, ám a Suns ezt ledolgozta, sőt az utolsó felvonásban Ricky Rubio kosarával a vezetést is átvette. Erre gyorsan érkezett a texasiak válasza, az ihletett formában dobó, 11 kísérletéből nyolc triplát értékesítő Bryn Forbes hárompontosával visszavette az előnyt a San Antonio, de a Suns így is megnyerhette volna a mérkőzést, azonban Devin Booker utolsó dobása nem talált utat a gyűrűbe. Booker játékára így sem lehet panasza a hazaiaknak, a dobóhátvéd 37 pontot szerzett és 56 százalék fölötti hatékonysággal dolgozott.



Komoly pofonba szaladt bele az Indiana Salt Lake City-ben, a Utah Jazz a játék minden elemében felülmúlta a fásult Pacerst. A vendégek alig több mint 25 százalékkal értékesítették a hárompontosaikat, és egyelen indianai játékos sem jutott 12 pont fölé. Kifejezetten rosszul ment a játék Malcolm Brogdonnak, aki 18 százalékkal tüzelt mezőnyből, de Domantas Sabonis is éppencsak elérte a két számjegyű pontot. A Jazznél ezzel szemben minden klappolt, Rudy Gobert hozta a már-már szokásos dupla-duplát, Donovan Mitchell 25 pontot rámolt be, de a kispadról érkező Georges Niang, Mike Conley páros is jól muzsikált. A Jazz legutóbbi tíz meccséből kilencet nyert meg és mérlegük most már hajszálra ugyanolyan, mint a nyugati második Denveré.

Elképesztően közel állt ahhoz a Golden State Warriors, hogy legyőzze a CJ McCollumot sérülés miatt nélkülöző Portlandet, de pechükre az ellenfélnél egy földöntúli formában játszó Damian Lillard pattogtatott. A Trail Blazers irányítója félelmetes estét produkált, 61 pontjával nemcsak egyéni, de franchise rekordot is döntött. Húsz triplakísérletéből tizenegy talált utat a Warriors gyűrűjébe, a hosszabbítást is az ő triplájával harcolta ki a Portland. A ráadásban aztán hat ponttal elhúzott a Golden State, de Lillardnak erre is volt válasza és újabb demoralizáló hármasokkal megroppantotta a Warriors ellenállását. Az irányító számai mellett szinte eltörpül Hassan Whiteside szintén remek teljesítménye, a portlandi center 17 ponttal és 21 lepattanóval járult hozzá csapata sikeréhez. A Golden State legjobbja Alec Burks volt 33 pontjával.



NBA, alapszakasz
Washington Wizards-Detroit Pistons 106-100
Atlanta Hawks-Toronto Raptors 117-122
Brooklyn Nets-Philadelphia 76ers 111-117
Charlotte Hornets-Orlando Magic 83-106
Cleveland Cavaliers-New York Knicks 86-106
Miami Heat-Sacramento Kings 118-113 - hosszabbítás után
Houston Rockets-Oklahoma City Thunder 107-112
Memphis Grizzlies-New Orleans Pelicans 116-126
Milwaukee Bucks-Chicago Bulls 111-98
Boston Celtics-Los Angeles Lakers 139-107
Minnesota Timberwolves-Denver Nuggets 100-107
Phoenix Suns-San Antonio Spurs 118-120
Utah Jazz-Indiana Pacers 118-88
Portland Trail Blazers-Golden State Warriors 129-124 - hosszabbítás után

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések