A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mit tehetünk a téli lehangoltság ellen?

A téli időszakban gyakrabban előfordulhat, hogy a szokásosnál lehangoltabbak, szomorúbbak vagyunk. Érdemes tudni, hogy a szezonális depresszió – ami leginkább ősszel kezdődik – a téli hónapokban teljesedik ki igazán. Szerencsére léteznek olyan praktikus módszerek, amelyek segítségével könnyebben átvészelhetjük a még előttünk álló, szürke, hideg napokat.

Ne legyünk túl szigorúak!

Ha esetleg nem sikerül megvalósítani egyik napról a másikra az újévi fogadalmainkat – leszokom a dohányzásról, rendszeresen sportolok, egészségesen táplálkozom stb. –, akkor se keseredjünk el. Inkább lassítsunk a tempón és fokozatosan vezessük be a változásokat.

Irány a szabad levegő!

A hideg időjárás ellenére igyekezzünk minél több időt a szabadban tölteni, ez ugyanis pozitív hatással van az egészségünkre. Például erősíti az immunrendszert, a szívet, a tüdőt, javítja a vérkeringést, sőt, a hidegnek köszönhetően több kalóriát éget el a szervezetünk.

Mozogjunk rendszeresen!

A testmozgás hatására endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel a szervezetünkben, ami az egyik legjobb orvosság a téli lehangoltság ellen.

Tervezzük meg a nyaralást!

Bár messze még a nyár, mégis érdemes már most tervezgetni a vakációnkat. Meglátjuk, milyen vidámak leszünk, ha kiválasztjuk az úti célt, megkeressük a legkedvezőbb szállást és utánanézünk a környék nevezetességeinek, gasztronómiájának is.

Nevessünk minél többet!

Kutatások igazolják, hogy nevetés hatására emelkedik a szervezetünk szerotonin szintje, ami megnyugtatja az idegeinket. Emellett kacagás közben dopamin is termelődik, amitől sokkal boldogabbnak és felszabadultabbnak érezzük majd magunkat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések