Hirdessen itt

Megkeseríti a hallstatti lakosok életét a sok turista: a Disney tehet mindenről

Hallstatt, ez az idilli osztrák falucska csupán néhány éve lett a turisták kedvenc célpontja.

Népszerűségét javarészt a Disney híres Jégvarázs című meséjének köszönheti, amelynek híres királyságát, Arendellét állítólag a faluról mintázták.

Hallstattnak mindössze 780 lakosa van, ám míg 2009-ben egy nap alatt csak száz turista fordult meg ott, tavaly már napi 10 ezer látogatója volt a településnek. A falu már a mese előtt is kedvelt célpont volt főleg az ázsiai turisták körében, ugyanis 2006-ban dél-koreában népszerűsítették egy programban, majd 2011-ben egy kínai üzleti mogul a dél-kínai Kuangtung tartományban felépítette a település pontos mását 274 milliárd forintnak megfelelő összegért – írja az Independent.

A helyi lakosok egyfelől örülnek az állandóan jelenlévő turistáknak, hizsen ez nagyon jó megélhetést biztosít nekik, másfelől viszont bosszantja őket a sok bámészkodó külföldi, akik közül ,,sokan nem tartják tiszteletben, hogy ez egy település, nem pedig egy szórakoztatópark" – mondják.

A város polgármestere is kijelentette, hogy ,,Hallstatt kulturális örökség, nem pedig múzeum", ezért szeretné csökkenteni a látogatók számát, bár egyelőre fogalma sincs, hogyan lenne ez lehetséges.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések