A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Maradt lencse szilveszterről? Még most sem késő elkészíteni, hogy szerencsét hozzon

Bár elsősorban szilveszter éjjelén éri meg lencsét enni, hogy a következő évben sok pénz üsse a markunkat, sokan január elején többször támasztják fel a csodahüvelyest a remény jegyében. Talán még lehet szerencsénk, ha gyorsan elkészítjük.

Hozzávalók 8 személyre

25 dkg liszt + a nyújtáshoz
4 dkg vaj
4 dkg cukor
1 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
20 db virsli

A salátához
2 szál szárzeller
2 szál újhagyma
1 sárgarépa
15 dkg mini paradicsom
30 dkg konzerv főtt lencse
2 ek. mustár
3 ek. olaj
2 ek. fehérborecet

Elkészítés

1. Az élesztőt egy kanál cukorral, 1/2 dl langyos tejjel és kevés liszttel felfuttatjuk. A maradék lisztet, cukrot, 1 mk. sót, a tojássárgáját, a vajat nagy tálba tesszük. A felfutott élesztőt is hozzáöntjük, majd a maradék langyos tej hozzáadásával kidagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, aztán langyos helyen a duplájára kelesztjük.

2. Lisztezett deszkára borítjuk, majd fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, aztán a csíkokba beletekerjük a virslit.

3. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, rátesszük a virsliket. A tésztát lekenjük tojással, majd 10-15 percig a tepsiben kelesztjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, majd a virsliket 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. A salátához a zellert, az újhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, 5-10 percig állni hagyjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. A lencsét leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük.

A mustárt alaposan kikeverjük az olajjal, a borecettel, fél dl vízzel, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Összekeverjük az összevágott zöldségekkel, a lencsével, majd félre tesszük 20 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések