Hirdessen itt

Már külföldön is a püspökladányi bulldogokról cikkeznek: szörnyű körülmények között nevelkednek a sztárok kedvenc kutyái

Világszerte hamar kedveltté vált az a kutyafajta, amelynek egyedei mintha csak egy mesefilmből léptek volna elő. A kedves, bohókás francia bulldogok garantáltan mosolyt csalnak az arcunkra, népszerűségükért azonban gyakran hatalmas árat fizetnek -írja a Blikk.

Lindsey Scanlon brit állatvédőnek különösen szívügyei a „frenchiek", akikből havonta húszat is megment – Magyarországról.

– A francia bulldogokkal kapcsolatos őrületért a sztárok tehetőek felelőssé. Ma már minden híres embernek van egy ilyen kutyája, posztolgatják velük a közös képeket, de arról senki nem számol be, mennyire nagy odafigyelést igényelnek ezek az állatok! – mondta MailOnline-nak Lindsey, aki azt is hozzátette: amikor az emberek szembesülnek azzal, mennyit kell költeni egy ilyen kutyára, gyakran inkább megszabadulnak tőle. Legrosszabb esetben utcára teszik őket.

A brit állatvédő szerint a francia bulldog szaporítóinak egyik fellegvára Magyarország, azon belül is Püspökladány, ahonnan a legtöbb kutya kerül Nagy-Britanniába. Lindsey havi szinten minimum 20 kutyát ment ki innen, összefogva brit és magyar állatvédőkkel.

– A tenyésztők számára ezek a kutyák csak árucikkek, és nem érdekli őket, milyen körülmények között születnek vagy élnek. Egyedül a pénzt látják bennük, semmi mást. Sok kutyát szörnyű állapotok között, sötét garázsokban tartanak, illetve csak kenyérrel és vízzel etetik őket – számolt be a borzalmakról Lindsey, aki azt is elárulta, egy-egy különlegesebb színű kutyáért akár 20 000 fontot (5,5 millió forint) is fizetnek a vásárlók.

A Francia Bulldog Saviors jótékonysági szervezet 2013-as létrehozása óta Lindsey nagyjából 2000 kutyát mentett meg Magyarországról, azok legtöbbjének pedig Nagy-Britanniában kerestek új, szerető otthont.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések