A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mint egy filmben: több bűncselekményt követett el egy magyar fiú, mint ahány éves

Bármelyik hollywoodi akciófilmben megállná a helyét annak a 17 éves fiúnak a története, aki ellen a Kaposvári Járási Ügyészség 18 rendbeli bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot.

A kaposvári tinédzser számláján van többek között minősített személyi szabadság megsértésének bűntette, zsarolás és rablás bűntette, és még sorolhatnánk. Bűncselekményeit 2019 áprilisában kezdte elkövetni, eleinte nevelőotthonokban – írja a 24.hu

Bántalmazta és félelemben tartotta a csoportjában lévő társait, egyiküket pedig rendszeresen zsarolta is, és arra kényszerítette, hogy az otthonban helyette takarítson, neki kolduljon és cigarettacsikkeket gyűjtsön. A szerencsétlen fiútól később erőszakkal elvette a telefonjait és új cipőjét, amiken gyorsan tovább is adott.

A történteket később további erőszakos cselekedetek követték: a fiú dühében bántalmazta a vasúttársaság egyik alkalmazottját, amiért az nem adott neki kedvezményes jegyet, és még aznap egy ismerősére is rátámadt, bántalmazta, majd erőszakkal elvette tőle 1.500 forintját, s a sértett segítségére siető fiúkat is összeverte.

A legutolsó eset már rendőri intézkedéseket vont maga után, viszont az igazi forgatókönyvszerű események csak ekkor következtek: a 17 éves bűnöző előállításakor az őt szállító rendőrautó egy taxival összeütközött, ennek során az egyik járőr megsérült, a taxi utasai pedig a járműbe szorultak, így a vádlott – kihasználva a helyzetet – a kocsiból kiszállt, majd a helyszínről elfutott.

Ám – akárcsak a filmekben – őt is utolérte az igazságszolgáltatás: nem sokkal később ismét elfogták. Jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések