Lezáratlan kerékpárokat lopott a borsodi férfi

A Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrse befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy olyan férfival szemben folytatott, aki több lezáratlan kerékpárt is ellopott.

Üzletszerűen elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrse egy 21 éves hernádnémeti férfival szemben. A gyanúsított 2019 februárjában és márciusában Bőcsön és Hernádnémetiben összesen hét lezáratlan kerékpárt lopott el, amelyeket boltok, illetve postahivatalok előtt tettek le a sértettek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Felsőzsolcai Rendőrőrs a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében kéri az érintettek figyelmét, hogy ne váljanak áldozattá:

- Mindig lakatolják le kerékpárjukat, akkor is, ha csak öt percre szaladnak be a boltba, vagy a postára.
- A kerékpár lezárásához válasszanak erős, vastag láncú vagy U-alakú lakatokat.
- Amennyiben hosszabb időre kénytelenek ott hagyni kerékpárjukat, akkor érdemes a lámpát, kulacsot, pumpát, illetve mindent, ami mozdítható a kerékpárról levenni.
- Figyeljenek arra is, mihez rögzítik a biciklit lezáráskor! Ne lakatolja le könnyen elmozdítható tereptárgyakhoz!
- Javasoljuk, hogy jegyezzék fel kerékpárjuk egyedi azonosítóit (pl. típus, vázszám, sérülések, méret, szín, felszerelés), és érdemes fényképet is készíteni róluk. Amennyiben megtörténik a baj ezen adatok segítik a rendőrség munkáját, a felderítést és a kerékpár visszaadását a tulajdonosnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések