A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Boltban talált pénztárcát loptak el – mindketten bíróság elé álltak

A Nyíregyházi Járásbíróság 2020. január 16-án gyorsított eljárásban társtettesként elkövetett lopás vétsége és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette az első rendű vádlottat 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte, míg a másodrendű vádlottat 2 év időtartamra próbára bocsátotta.

Az élettársai kapcsolatban élő vádlottak 2019. november 4-én bementek egy Szabolcs megyei kisboltban, de mivel nem volt náluk elég pénz, vásárlás nélkül távoztak.

Kifelé menet észrevették, hogy a bejárati ajtó mögött lévő pulton van egy pénztárca, így megbeszélték, hogy azt el fogják lopni. Mikor a vádlottak visszamentek a boltba, levettek egy kenyeret a polcról, a férfi a pénztárcát a kenyér aljához fogta, majd távoztak.

A vádlottak a tárcában lévő bankkártyát és 14.000 forintot megtartották, a többit útközben eldobták. Mivel a pénztárcában a vádlottak megtalálták a bankkártyához tartozó PIN kódot is, később összesen 150.000 forintot vettek fel róla bankautomatából.


Nyíregyházi Törvényszék

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések