Hirdessen itt

Lesújtott a kalapács: szigorú büntetést kapott az FTC csapatkapitánya, aki gyalázkodva ünnepelt

Rendkívül szigorú büntetéssel sújtotta a Magyar Jégkorong-szövetség az FTC csapatkapitányát, Nagy Gergőt.

A fegyelmi bizottság döntésének értelmében a hokisnak 2500 eurót (828 ezer Ft) kell fizetnie azért, mert az Újpestet gyalázó rigmussal ünnepelt a két csapat decemberi 28-i Erste Liga-mérkőzése után.

A találkozó tétje egyben a veronai buszbalesetben elhunyt Vígh Balázs emlékére alapított Vígh Balázs Vándorkupa volt. A tragikus sorsú hokis mindkét klubban megfordult, s 2017 óta az év utolsó derbijének győztese kapja meg a róla elnevezett serleget. A Fradi hosszabbítás után 6-5-re nyert, ezt követően ünnepelt a csapatkapitány, nem éppen visszafogottan. Nagy a felvételek szerint a közönség soraiból magához vett egy megafont, és abba a „ki nem ugrál, sz.r újpesti, hej, hej” rigmust kiabálta, amelyet játékostársai és a szurkolók is átvettek.

A fegyelmi bizottság szerint Nagy nyilvánosan becsületsértő kifejezésekkel illette az ellenfél szurkolóit és játékosait, magatartása gyűlöletkeltés okozására alkalmas volt. A testület súlyosbító körülményként értékelte, hogy megnyilvánulása nagy nyilvánosság, televíziós élő közvetítés és nagy számú szurkolótábor előtt történt.

Az FTC-nek 15 napja van a fellebbezésre.

– Jövő hét elején megvizsgáljuk a lehetőségeinket. Úgy gondolom, hibáztunk, Gergő is hibázott, ezért a büntetést elfogadjuk, de a mértékét túlzónak tartjuk – mondta lapunknak Hudák Gábor

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések