A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„A Közel-Kelet nem tudott elengedni” – Friss házasként szállt fel az ukrán halálgépre két fiatal egyetemista

Arash Pourzarabi és Pouneh Gorji január elsején családjuk és barátaik körében mondta ki a boldogító igent Teheránban. Egy héttel később mindketten életüket vesztették a lezuhant ukrán repülőgépen - írja a CNN.

Ahogy arról a Blikk is részletesen beszámolt, a Teheránból Kijevbe tartó Boeing 737-es repülőgép felszállás után nyolc perccel zuhant le szerdán hajnalban. A szerencsétlenségben, amelynek okát továbbra is számtalan kérdőjel övezi, 176 ember veszítette életét, köztük 66 kanadai állampolgár. Justin Trudeax, kanadai elnök pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, az utasok közül viszont 138-an szerettek volna Kanadába utazni.

Köztük az a fiatal, 20-as évei közepén járó pár is, Arash Pourzarabi és Pouneh Gorji, aki alig egy héttel a katasztrófa előtt, január elsején kötötte össze életét Teheránban. „Ők voltak a legkedvesebb emberek, akiket valaha ismertem. Őszintén, elég volt egyszer találkozni velük ahhoz, hogy az ember lássa, ők egymásnak voltak teremtve” – nyilatkozta a pár egyik közeli barátja a CTS Newsnak.


Pourzarabi és Gorji Facebook oldalát a tragikus hír óta elárasztották a részvéttel teli üzenetek és fotók, többek közt a néhány nappal ezelőtti esküvőjükről is, amikor menyasszonyként és vőlegényként kéz a kézben járultak oltárhoz.

„Habár egy jobb élet reményében szerettél volna elmenni innen, végül a Közel-Kelet volt az, ami nem tudott elengedni téged” – írta Pouneh Gorji egyik barátnője, aki intelligens, tehetséges és tisztelettudó nőként jellemezte a tragédiában életét vesztő egyetemista lányt.

Teheráni közösségük mellett a Kanadában számítástechnikát tanuló Pourzarabit és Gorjit az az Alberta egyetem is gyászolja, akinek több oktatója és egykori diákja is az ukrán utasszállítón tartózkodott. „Kollégákat, osztálytársakat, oktatókat, mentorokat, a szeretteinket és családtagjainkat gyászoljuk most. Hiányukat és a tragédia következményeit mindig érezni fogjuk” – írta közleményében az Alberta egyetem elnöke, David H. Turpin.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések