Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Könnyed túrós, narancsos pite: omlós tésztával, lágy krémmel

A vajas tésztából készülő, túrókrémes pite tetejére ezúttal kétféle narancs is kerül, a végeredmény pedig fenomenális.

Gyümölcsös pitét nem csak nyáron és ősszel süthetsz, télen is találhatsz hozzá kiváló alapanyagot. A narancs jó választás, hát még, ha kétfélét raksz a tésztára. A vérnarancstól az íze és a színe is sokkal csábítóbb lesz. A pite alapja egy egyszerű vajas tészta, ami fantasztikusan omlós, a túrótöltelék pedig csábítóan krémes. Ne felejts mellé tejszínt is kínálni.

Hozzávalók:
A tésztához
* 25 dkg liszt
* 15 dkg vaj
* 2 db tojássárgája
* 3 evőkanál cukor
* 2 evőkanál tejföl
* 1 csipet só

A töltelékhez
* 25 dkg túró
* 10 dkg cukor
* 2 db narancs
* 2 dl tejföl
* 2 db tojás
* 1 db vérnarancs

Elkészítés:
A lisztet morzsold el a hideg, felkockázott vajjal, majd dolgozd hozzá a tojássárgát, a tejfölt, a cukrot, a sót, és jól gyúrd össze. A rugalmas tésztából formázz egy gombócot, és pihentesd hideg helyen legalább fél órán át. Ezt követően nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen akkorára, mint a piteformád, és igazgasd is bele.

A töltelékhez a túrót villával nyomkodd meg, rakd hozzá a tojássárgákat, a tejfölt, a cukrot, az egyik narancs reszelt héját és a fél gyümölcs frissen facsart levét. Végül óvatosan, laza mozdulatokkal forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kend egyenletesen a tészta tetejére, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon 15 percig. Rakd rá a karikákra vágott narancsot, a vérnarancsot, és süsd még 15-20 percig. Amikor a tészta szép piros, kiveheted a sütőből. Amikor kihűl, vizes késsel szeleteld fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések