A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kilószámra eheted őket, mégsem fogsz hízni: 10 isteni étel 50 kalória alatt

Zéró kalóriás ételek, amelyek laktatnak, mégis fogyasztanak.

A kalóriákat a szervezet az elfogyasztott ételekből és italokból nyeri, amelyek a test alapvető életfunkcióinak fenntartásához szükségesek, ugyanakkor a felesleges kalóriákat zsírként raktározza, így nem mindegy, mennyit fogyasztasz belőlük.

Egy átlagos súlyú, ülőmunkát végző nőnek nagyjából 2000 kalóriára van szüksége ahhoz, hogy tartsa a súlyát, heti fél kilós fogyás esetén azonban 500-zal kevesebbel, azaz nagyjából 1500 kalóriával kell számolnia.

Sok olyan étel van, melyeknek nagyon alacsony a kalóriatartalma, így jó őket figyelembe venni a fenti 1500 kalóriás étrend összeállításánál. Ilyenkor magas rost- és fehérjetartalmú élelmiszereket válassz, amelyek kalóriaszegények, sokáig laktatnak, és egészségesek is. Mutatjuk, milyen kevés kalóriás finomságokat válassz, amelyekből bátran szedhetsz akkor is, ha a fogyás a cél.

A kelbimbó alacsony zsír-és kalóriatartalommal bír, 100 grammjában csupán 41 kcal található. Ugyanakkor magas a rosttartalma, és zöldséghez képest gazdag proteinben is, így ebédre fogyasztva egészen estig eltelít.

A céklával beindíthatod a szervezeted méregtelenítését, a benne lévő betain pedig támogatja a zsírok lebontási folyamatait. 100 grammjában csupán 43 kcal található.

A gomba remek kiegészítője lehet a diétádnak, hiszen típustól függően 20-40 kcal-t tartalmaz 100 grammja, táplál, és egy jó darabig eltelít, valamint rengeteg esszenciális, a szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavat tartalmaz.

A tökfélékben sok rost található, ugyanakkor zéró kalóriás ételeknek nevezhetők: a cukkini 17, a padlizsán 25, a patisszon 15, a sütőtök pedig 45 kalóriát tartalmaz. A megemésztésükkör a szervezet több kalóriát használ fel.

A leghatékonyabb zsírégető zöldségek közé sorolják a brokkolit is, nem véletlenül: 100 g energiatartalma 34 kcal, 0,2 g zsírt és körülbelül 2 g szénhidrátot tartalmaz. Elenyésző szénhidráttartalma miatt cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.

A káposzta negatív kalóriás ételnek számít, hiszen 100 grammjában csupán 25 kcal található, rengeteg élelmi rost van benne, ami segíti az emésztést.

A sárgarépa nemcsak az egyik legjobb, de az egyik legolcsóbb zsírégető. 100 grammjában csupán 41 kcal található, mindezek mellett pedig tele van ásványi anyagokkal, rostokkal és értékes vitaminokkal. Borsóval fogyasztva rendkívül alacsony kalóriás ételt kapsz, a hüvelyesben is csupán 80 kcal található, de fehérjében dús.

A citrusfélékből is bátran válogathatsz, hiszen például 10 dkg kivi 40, ugyanennyi citrom pedig 41 kalóriát tartalmaz, magas C-vitamin tartalmának hála pedig az immunrendszeredet is erősítheted.

Egy darab közepes eper 4 kcal-t tartalmaz, elősegíti a méregtelenítést, és beindítja a zsíranyagcserét. A többi bogyós gyümölcshöz hasonlóan az epernek is magas a vitamin- és ásványianyag-tartalma. Télen, mirelitként smoothie-k alapja lehet, de salátába is teheted.

Egy szem szilva energiatartalma 12 kalória, magas rosttartalma pedig segíti a bélmozgást. Fogyaszthatod frissen vagy smoothie formájában, de akár meg is sütheted köretnek, vagy levest főzhetsz belőle.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések