A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

8 isteni desszert ketogén diétához - Finomak, és segítik a fogyást

Még a szigorú ketogén diéta alatt sem kell feltétlenül lemondani az ínycsiklandó desszertekről - összeszedtük a finom recepteket.

Ketogén diéta alatt csak minimális mennyiségben lehet fogyasztani szénhidrátot, lényege a fehérje- és zsírdús táplálkozás. Mivel kalóriadús táplálékokon alapszik az étrend, nem lehet vele gyorsan fogyni. 

Az egyik legszigorúbb diéta a ketodiéta, sokan elképzelni sem tudják, milyen desszerteket lehet beilleszteni, pedig léteznek ketodesszertek. Ezek olyan sütemények és tortácskák, amik megfelelnek az előírásoknak és pofon egyszerű elkészíteni is őket.

A ketogén étrend követőinek nagyon szigorú szabályoknak kell megfelelnie, gyakorlatilag tilos készételeket fogyasztani, a tejtermékek, cukrok, ebből következően a gyümölcsök is tiltottak. Ennek ellenére vétek lenne azt hinni, hogy minden földi jóról le kell mondani. Kisebb átalakításokkal sokféle desszert illeszthető az étrendbe. Ezek közül válogattuk ki a legfinomabbakat - mutatjuk a recepteket!

A cukormentes csokitortához 6 tojást verj fel és keverj össze 150 g eritritporral. Olvassz meg 300 g vajat ugyanennyi fekete csokival, majd nem forrón keverd a tojáshoz 50 g mandulaliszttel. 170 fokos sütőben 30 percig süsd. Egy szelet 389 kalóriát tartalmaz.

A ketopalacsintához keverj össze egy tálban 2 csésze mandulalisztet, fél tk. sütőport, 1 csipet tengeri sót és ízlés szerint édesítőt. Egy másik tálban pedig 1 csésze mandulatejet, 4 tojást, 1 tk. vaníliakivonatot és kókuszolajat. Miután a két elegyet összekeverted, kókuszolajjal kikent serpenyőn süsd meg őket. Egy palacsintában 132 kalória van.

A cukkinibrownie elkészítéséhez melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és 2 ek. kókuszolajat 225 g fekete csokoládéval olvassz egybe. Ehhez adj hozzá 2 tojást, egy kisebb meghámozott, lereszelt cukkinit, 3 ek. édesítőport és 2 ek. kakaóport. 20-25 percig süsd, 151 kalória van benne.

A megengedő keto diétába belefér a sütőtökös vajas keksz, amihez melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Egy tálban keverj össze 2 csésze mandulalisztet, fél csésze sütőtök pürét, 1 nagyobb tojást, 100 gramm vajat, 1 ek. vaníliakivonatot, fél ek. sütőport, őrölt fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, szerecsendiót és 1 ek. folyékony édesítőt. Az összekevert elegyből formálj gömböket amiket villával nyomkodj szét, így tedd a sütőbe. 20-23 percen belül kész, 82 kalória van egy sütiben.

A chiamagos pudinghoz keverj össze 1 csésze kókuszjoghurtot egy csésze vaníliás kókusztejjel, 2 ek. juharsziruppal, 1 tk. vaníliakivonattal, 2 ek. chiamaggal, majd egy éjszakára hagyd állni a hűtőben. Másnap szeletelj a tetejére egy epret, mindössze 180 kalóriát tartalmaz.

Az avokádótortához 100 g őrölt mandulát, 3 ek. kókuszolajat, 2 ek. vaníliakivonatot és 3 ek. eritritet keverj össze, és öntsd tortaformába - ez adja a süti alját. A krémhez egy tálban keverj össze 2 pürésített avokádót, 100 g kókusztejszínt, 1 ek. kókuszolajat, 2 citrom levét és 3 ek. eritritet, majd a homogenizált elegyet öntsd a tortaformába az alapra. 40 perces fagyasztás után eperrel díszítve mennyei desszert, 210 kalória van benne.

A pekándiós energiabombához fél csésze pekándiót, negyed csésze kókusztejet, ugyanennyi vajat és kókuszolajat olvassz össze vaníliaromával és pici tengeri sóval, illetve édesítővel. A pekándiót pörköld meg, aprítsd fel, és add a keverékhez. A kész elegyet öntsd jégkockaformába, és tedd a fagyasztóba. Egy bombában 145 kalória van.

Megengedő ketodiéta alatt olykor belefér a ketosajttorta is. Őrölj meg 75 gramm kesudiót és mandulát, majd adj hozzá 50 gramm mandulalisztet és 115 gramm kókuszolajat. Oszlasd el a masszát egy tortaforma alján, majd süsd 165 fokon 35 percig. A krémhez habverővel keverj össze 3 tojást, 190 gramm joghurtot, 450 gramm mascarponét, 90 gramm eritritet, egy fél citrom levét, 1 citrom reszelt héját és 2 ek. vaníliaaromát, majd öntsd rá az megsült alapra. Süsd 165 fokon még 40 percig. Ha kész, tedd a hűtőbe. Egy szeletben 325 kalória van.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések