A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiengedték a letartóztatásból: ez vár most a Viking Sigyn hajóskapitányára

Elrendelte a Fővárosi Törvényszék a Viking Sigyn kapitányának, Jurij C.-nek - a Hableány balesetében megvádolt ukrán hajóskapitány - bűnügyi felügyeletét. A hírt megerősítette a férfi ügyvédje, Tóth M. Gábor is, aki hozzátette, hogy a másodfokú bíróság egyetértett a fellebbezésben megfogalmazottakat, illetve, hogy védencének nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el kijelölt lakhelyét.

Tavaly május 29-én történt Budapesten az a tragikus baleset, melynek során a Viking Sigyn szállodahajó nekiütközött a Hableány hátsó részének, egy darabig maga előtt tolta, majd lenyomta a víz alá. Az elsüllyedt hajón 33 dél-koreai turista és a személyzet két magyar tagja tartózkodott. A turisták közül 7-et sikerült kimenteni, 27 ember holtestét a hatóságok megtalálták a Dunában, egy áldozatot még továbbra is keresnek.

Az ukrán hajóskapitány ellen november 28-án emeltek vádat vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége, illetve más bűncselekmények miatt. Korábban kiengedték, azonban az ügyészség decemberi indítványozása miatt újból letartóztatták. A bíróság végül egyetértett a védelem által megfogalmazott fellebbezéssel, így kiengedte a férfit a letartóztatásból. Jurij. C. most bűnügyi felügyelet alatt van.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések