A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderült, mennyire internetezhetnek szabadon a magyarok

A Comparitech legújabb kutatásában arról számolt be, hogy a világon több mint 150 országban mennyire szabad az internethasználat.

Az eredmények megállapításához figyelembe vették, hogy az országban le vannak-e tiltva a torrent oldalak, használhatók-e a közösségi oldalak, a VPN (virtuális magánhálózat), lehet-e a felnőtt tartalmú oldalakat böngészni és korlátozzák-e a politikai híreket.

Több más ország társaságában Magyarország is előkelő helyezést kapott. Mint kiderült, mindegyik szempont szerint jól állunk, vagyis a magyarok szabadon használhatják az internetet – számolt be a HVG oldala.

Ezzel szemben a legrosszabb helyen Kim Dzsong Un által vezetett Észak-Korea áll, ahol nincsen sem közösségi média, sem torrent lehetőség, a cenzorok mindent a felügyeletük alatt tartanak, még a híreket is csak az állami ügynökség szolgáltathatja.

Észak-Koreát Kína követi egy hajszállal lemaradva, ahol ugyan a polgárok már asználhatnak közösségi médiát, de a nyugati oldalak tiltottak a számukra. Aki pedig szót mer emelni az állam ellen, azt bebörtönözik.

A harmadik legrosszabb helyezésen három ország osztozik: Oroszország, Türkmenisztán és Irán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések