A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kézilabda Eb: csoda nélkül, vereség Svédországtól

Feje tetejére állt a világ, de szerencsére a mieinknek köszönhetően. Mert még a középdöntő kezdetén is a többség valószínűleg úgy számolt, hogy Svédország majd az elődöntős helyért küzd, mi pedig az olimpiai-selejtezős pozícióért. Ez annyiban módosult, hogy a mi céljaink között ott szerepel a még elérhető Eb-elődöntő és vele az olimpiai-selejtező, ám a svédek azért hajtottak, hogy megszerezzék az első pontocskájukat a középdöntőben.

Az első másodpercek nekünk sikerültek jobban, Mikler Roland védett, Szita Zoltán meg egy akkora rakétát küldött a jobb felsőbe, hogy csak a lassításban lehetett rendesen látni. A folytatás nem volt ennyire sikeres, mert bár Mikler hozta a védéseket, a 12. percben már a harmadik eladott labdát is behúzhatták nálunk a statisztikusok. Nagy gond persze még nem volt, negyed óra után 4-3-ra vezettünk. Sokat elmond a védekezésünkről – és a támadójátékunkról is -, hogy a félidő közepén volt egy 10 perces gólszünetünk, mégis a 20. percben 5-4-re vezettünk. Viszont a következő két gólt a svédek szerezték, és innen a házigazda a szünetig tartotta is a minimális előnyt, harminc percet követően 10-9-re vezetett az északi csapat.

Adott volt a kérdés, ismét jön a szintlépés a második félidőben, mint Izland és Szlovénia ellen? Mindenesetre ez a félidő is ugyanúgy indult mint az első, Mikler védés, Szita bomba. Ezután viszont először vezettek kettővel a svédek és a következő percekben csak rohantunk utánuk, de a 44. percben 15-15-nél utolértük őket. Ám innen elfogyott a tudomány, a svédek sokkal jobban bírták a hajrát, mi támadásban csak az eladott labdák számában jeleskedtünk. A házigazda egy 6-0-s sorozattal zárta le a meccset, és egy elég kellemetlen 24-18-as vereséget szenvedtünk.

Veszve még nincs semmi. Holnap délután Portugália ellen egy pont olimpiai selejtezőt jelent, egy győzelem pedig akár Eb-elődöntőt. De ez már nem csupán rajtunk múlik.

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, 3. forduló, II. csoport
Magyarország-Svédország 18-24 (9-10)

korábban
Norvégia-Izland 31-28 (19-12)
Szlovénia-Portugália 29-24 (14-15)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések