A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olasz Kupa: Insigne döntött, a Napoli kiejtette a címvédőt

A Napoli korán vezetést szerzett a Lazio elleni Olasz Kupa negyeddöntőben, előnyét pedig végig sikerült megőriznie.

A Lazio szurkolói szinte már nem is emlékeztek arra, hogy milyen az, amikor csapatuk vereséget szenved, a bajnokságban ugyanis a legutóbbi tizenegy mérkőzésén veretlen tudott maradni a római alakulat. A kupában az idén a várakozások alatt teljesítő Napoli ellen folytatta volna tovább jó sorozatát Simone Inzaghi együttese, azonban Lorenzo Insigne révén már a második percben előnybe kerültek a nápolyiak, a fürge szélső becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd pontosan lőtte ki a hosszú alsó sarkot.

A tizedik percben jöhetett volna a Lazio egyenlítő gólja, csakhogy Ciro Immobile tizenegyest rontott. Az olasz gólkirályi cím aspiránsa a lövés pillanatában elcsúszott, így borzasztóan sikerült a kísérlete és még a kaput sem találta el.

A 19. percben Elseid Hysaj követett el óriási butaságot, 11 percen belül a második sárga lapját is begyűjtötte, így megfogyatkozott a hazai csapat. A Lazio emberelőnye mindössze hat percig tartott ki, ekkor Lucas Leiva buktatta Piotr Zielinskit, ám a szabálytalanságra a játékvezető csupán sárga lapot mutatott fel. Az argentin középpályás végül kidumált magának egy pirosat, így újra egyenlő létszámban küzdhettek a felek.

A szünet után mezőnyfölénybe került a Lazio, de sehogy sem sikerült megszerezniük az egyenlítő találatot. Pedig megvolt erre a lehetősége a vendégeknek, kétszer csengették meg a kapufát és egy lesgól is összejött, szabályos körülmények között viszont nem tudott betalálni a római alakulat.

A Napoli elsőként jutott be az Olasz Kupa elődöntőjébe.


Olasz Kupa, negyeddöntő
Napoli-Lazio 1-0 (Insigne 2.)

Szerda
20.45 Juventus-AS Roma

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések