A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karcsúsító, zöldséges, sajtos pizza: ezért bolondulnak a diétázók

Ezt a finom, lisztmentes pizzát a gluténmentes étrendbe is könnyen beillesztheted.

A szemet gyönyörködtető, karfiolos céklapizzát egyszerűen elkészítheted, mesterséges színek nélkül is nagyon jól mutat. Nem kell keleszteni, dagasztani, és a tésztájába kerül a sajt. Megkenheted szósszal, feltétként rakhatsz rá gránátalmát, mángoldot, rukkolát, mindenféle egészséges finomságot. 

Hozzávalók:

1 db karfiol
1 db nagyobb cékla
2 db tojás
5 dkg zabpehely
5 dkg parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
bors

Elkészítés:

A céklát pucold meg, vágd kisebb darabokra, és süsd meg, vagy főzd puhára. Botmixerrel pürésítsd. Egy tiszta textil segítségével nyomkodd ki belőle a nedvességet. A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, és aprítógépben vágd apróra. Akkor jó, ha külsőleg hasonlít  a rizsre. Keverd hozzá a céklát, az aprított zabpelyhet, a tojást, a reszelt sajtot, ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Jól dolgozd össze az egészet. 

Ezt követően egyengesd a masszát egy sütőpapírral bélelt pizzaformába. Rakhatsz rá feltétként zöldségeket, sajtot. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések