A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Döbbenetes felvétel látott napvilágot: videón rögzítették az ukrán utasszállító kilövését

Napvilágot látott egy felvétel a rejtélyes szerdai repülőgép-szerencsétlenségről, amelyben 176 ember vesztette életét.

A napokban heves vita folyt arról, mi okozhatta az ukrán utasszállító hirtelen kigyulladását, majd földbe csapódását. Egyesek szerint műszaki hiba okozta a balesetet, az Egyesült Államok szerint azonban nem lehet véletlen, hogy a gép röviddel azt követően zuhant le, hogy Irán megtorlásként Kászim Szulejmáni meggyilkolásáért rakétákat lőtt ki iraki katonai támaszpontokra.

A New York Times most nyilvánosságra hozott egy videófelvételt, amelyen szerintük az látható, ahogy nem sokkal a teheráni repülőtérről történő felszállása után találatot kap az ukrán utasszállító, 10 másodperccel később pedig lezuhan.

A felvételen látszik, hogy Parand városa felett egy rakéta csapódik egy repülőgépbe, a kisebb robbanás után azonban nem robbant fel a gép, néhány másodpercig tovább repült, majd visszafordult a repülőtér felé. A repülőgép, amely addigra már nem továbbított jeleket, a repülőtér felé haladt, majd lezuhant, a becsapódás után pedig felrobbant. A videón körülbelül 10 másodperc telik el a rakéta állítólagos becsapódása utáni villanás és a kamerát elérő robbanás hangja között. A hangkésleltetés azt jelzi, hogy a repülőgép az ütközéskor kissé több mint két mérföldre volt a kamerától. Ez a távolság megegyezik az Ukraine International Airlines repülésének útvonalával.


Szakértők már korábban is arról beszéltek, hogy több jel utal arra, hogy a gépet találat érte, a roncsok ugyanis gyanúsan nagy területen szóródtak szét. A tragédiával kapcsolatban Donald Trump amerikai elnök is azt nyilatkozta újságíróknak, erősen kétli, hogy műszaki hiba okozta balesetről van szó.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések