A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jön a különleges állatleltár a Veszprémi Állatkertben

Kihívásokkal teli, mozgalmas hónap elé néznek a Veszprémi Állatkert dolgozói. Az éves leltár minden cégnek ismerős, ám ez esetben nem a polcokon sorakozó árukészletről készül nyilvántartás, hanem az állatkert lakóit kell alaposan górcső alá venni.

Az állatok testhosszának, magasságának vagy éppen súlyának méricskélése nem mindig egyszerű feladat: sok esetben heteken át tartanak az előkészületek.

A cél, hogy a 110 állatfaj 600 egyedéről a lehető legnagyobb precizitással gyűjtsenek lényeges információkat, hogy azok fontos támpontot nyújthassanak a főápolóknak, az állatorvosoknak, és nem utolsósorban a kutatások során is hasznosíthatóak legyenek. Mivel a begyűjtött adatok egy nemzetközi számítógépes rendszerbe is felkerülnek, fontos információkkal szolgálnak a külföldi kollégáknak is.

A különleges állatleltár várhatóan január végére fejeződik be, amely végén kiderül, mennyit nőttek, gyarapodtak a Veszprémi Állatkert lakói.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések