A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az erdélyi Gyenes ünnepelhetett a Dakaron

Mindkét határon túli magyar motoros célba ért a 2020-as Dakar-ralin. Az erdélyi Gyenes Emanuel megnyerte a szervizháttér nélkül indulók kategóriáját és összetettben az előkelő 29. helyet szerezte meg, míg a vajdasági Saghmeister Gábor a 90. pozícióban végzett.

– A tavalyi kiesésem után nagyon elszántan készültem az idei versenyre. Az első harmincban szerettem volna végezni, a különkategóriában pedig az volt a célom, hogy dobogóra álljak. Úgyhogy roppant elégedett vagyok – nyilatkozta a szatmárnémeti Gyenes, aki a tizedik Dakarján nyolcadszorra teljesítette a viadalt.

Amíg a gyári terepralisok a táborba érkezve pihenhettek, neki át kellett vennie a szerelők feladatát, orvosolni az esetleges hibákat, menetkész állapotba hozni a motort.

– Fárasztó két hét volt, de az eredmény kárpótol a szenvedésért. Az a legfontosabb, hogy a kisebb-nagyobb gondok ellenére végigmentem – tette hozzá a korábban az afrikai, a dél-amerikai és most a szaúdi Dakaron is már célba érő sportember.

A tizenkét próbálkozásából kilencedszer sikeres Saghmeisternek sem volt könnyű dolga.

– A tizedik napon hatalmasat buktam, eléggé összetörtem magam, de szerencsére nem kellett feladnom a futamot. Borzasztóan elfáradtam, de nagyon boldog vagyok – mondta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések