A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyar elnök lemondását követelik, és kitennék a súlyemelést az olimpiáról – Aján Tamás reagált

Aján Tamás elnök sajnálatosnak nevezte, hogy a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) egy-két elnökségi tagja egyéni érdekből tönkre akarja tenni a sportágat.

Az IWF vezetője annak kapcsán nyilatkozott így az MTI-nek vasárnap, hogy a szövetség elnöksége a héten rendkívüli ülést tart Dohában, ahol megtárgyalják az ARD német közszolgálati tévé két hete bemutatott és Aján Tamás ellen is számos vádat megfogalmazó filmjében elhangzott állításokat.

Richard Pound, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) korábbi vezetője vasárnapi nyilatkozatában az IWF felfüggesztését javasolta.

„A tények ismeretében az egyik logikus válasz az lehet, hogy a súlyemelés egyelőre rövid távon kikerül az olimpiai programból, és mindaddig felfüggesztik a szervezet működését, amíg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság számára bebizonyosodik, hogy megfelel az ötkarikás értékeknek" – mondta az ARD-nek a kanadai sportdiplomata, aki maga is a NOB tagja.

A válasz

"Az ARD által közölt anyagok minden hitelességet nélkülöznek, vádaskodásokat, csúsztatásokat, valótlan állításokat tartalmaznak" - jelentette ki Aján Tamás, hozzátéve, hogy az IWF elnökségi ülésén megtárgyalják és igazolni fogják, hogy a legszabályosabban történtek a doppingvizsgálatok, és a pénzügyi kérdésekben is a legszabályosabban jártak el.

"Sajnálatos, hogy egy-két elnökségi tag a saját sportágát kívánja tönkretenni egyéni érdekekből, miután az elmúlt időszakban sikertelenül jelentkeztek különböző tisztségek betöltésére" - fogalmazott az IWF elnöke arra reagálva, hogy az ARD filmjében olyan, a választásokon vesztes elnök- és főtitkár-jelöltek is megszólaltak Aján Tamás elleni vádakat megfogalmazva, mint Christian Baumgartner, a Német Súlyemelő Szövetség elnöke és Antonio Urso, az Európai Súlyemelő Szövetség olasz elnöke.

Ami Makszim Agapitovnak, az orosz sportági szövetség elnökének Aján Tamás lemondását sürgető kijelentését illeti, az IWF-elnök közölte: "Az orosz szövetség képviselője, aki az IWF elnökségének a legtapasztalatlanabb tagja, azért támadja a szövetséget és személy szerint engem, mert az orosz súlyemelés az utóbbi tíz évben óriási számú pozitív esetet produkált, és most vádaskodással próbálja kompenzálni az ellenük indult fegyelmi eljárásokat."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések