A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi vaníliás, rumos gesztenyepüré tejszínhabbal tálalva: maradék főtt gesztenyéből is tökéletes

A gesztenyepüré a tél megunhatatlan slágere. Otthon is egyszerűen elkészítheted, és biztosan tudod, mi van benne.

A gesztenye legtöbbször fagyasztott masszaként kerül az asztalra, de a szezonban érdemes a boltit mellőzni, és otthon elkészíteni. Fontos, hogy szép, egészséges, fényes szemeket válogass össze. Vaníliával, rummal ízesítve biztosan nem ér csalódás. Természetesen a tejszín sem hiányozhat róla. 

Hozzávalók:

1 kg gesztenye
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tejszín
1 dl víz

Elkészítés:

A szemeket mosd meg, és a tetejüket vágd be nagy X alakban. Arra ügyelj, hogy a húsuk ne sérüljön. Tedd fel főni annyi vízben, amennyi jól ellepi. Főzd puhára körülbelül 30 perc alatt. Ha már majdnem kifordul a héjából, biztosan jó. 

Még melegen pucold meg a gesztenyéket. A vizet forrald fel a cukorral és a vaníliával. Krumplitörővel törd át a gesztenyét, vagy pépesítsd turmixgépben. Keverd hozzá a szirupot, az olvasztott vajat és a rumot. Pihentesd a hűtőben legalább egy-két órát. Amikor jól lehűl, reszeld le, és adagold tálkákba vagy kelyhekbe. A tejszínhabot verd fel, és kanalazd a masszára. Díszítheted csokiforgáccsal vagy citrusokkal is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések