Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csokis-banános piskótatekercs mascarponés krémmel: így csavard fel a kakaós tésztát, hogy ne törjön

Egy bevált recepttel, néhány hasznos tanáccsal te is tudsz tökéletes piskótatekercset készíteni! A mascarponés krémmel töltött, csokis-banános változat mennyei.

A lekvárral töltött piskótatekercs klasszikus édesség, aminek óriási a rajongótábora. De néha érdemes egy picit variálni rajta. Rengeteg variációban elkészítheted, változtathatsz kicsit a tésztán, a töltelékén, sőt gyümölcsökkel is feldobhatod. A kakaós tésztájú tekercs csábító, a mascarponés-banános töltelék pedig mennyei. Még mindig fokozhatod az élvezetet, vond be a tésztát csokimázzal! 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
4 db tojás
2 evőkanál forró víz
1 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor

A TÖLTELÉKHEZ
25 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

A TETEJÉRE
10 dkg étcsoki
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot és a vaníliát, és robotgéppel keverd jó habosra. Kanalanként dolgozd hozzá a forró vizet, végül óvatosan forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd egyneművé a tésztát, és egyengesd egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe. Egyengesd bele a masszát, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. A tésztát azonnal fordítsd nedves konyharuhára, és rögtön tekerd fel.

A krémhez a mascarponét keverd habosra a kétféle cukorral, és forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt. A kihűlt piskótát tekerd ki, kend meg a krémmel, rakd rá a karikákra vágott banánt, és csavard fel. Tedd legalább két órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

A kis darabokra tördelt étcsokit olvaszd fel vízgőz felett. Keverd hozzá az olajat, hogy szép sima legyen, és vond be vele egyenletesen a piskótát. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések