A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Három csabai férfi került bíróság elé, mert tavaly ittasan vezettek

Három békéscsabai férfinél mutatott a szonda ittasságot tavaly év végén. Idén mind a hárman bíróság előtt felelnek tetteikért.

A Békéscsabai Járási Ügyészség január 8-án ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt állított bíróság elé egy 52 éves békéscsabai férfit. Az eljáró ügyészi szerv gyorsított eljárás keretében, 13 nappal később bíróság elé állította.

A férfi tavaly december 26-án délelőtt Békéscsabán, egy presszóban legalább 0,5 dl pálinkát és 0,5 liter sört fogyasztott, majd elektromos kerékpárjával hazafelé indult. 10 óra előtt nem sokkal Békéscsabán, a Franklin utcában rendőri intézkedés alá vonták és megszondáztatták; a szonda közepes fokú alkoholos befolyásoltságot mutatott ki. A Békéscsabai Járásbíróság – a korábban ittas járművezetés elkövetése miatt is büntetett előéletű – férfit 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette.

Másnap, január 9-én, éppen a születésnapján állított bíróság elé a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 42 éves békéscsabai férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

Az ittas járművezetés elkövetése miatt korábban szintén büntetett férfi tavaly december 27-én a délelőtti órákban egy békéscsabai sörözőben legalább 1,5 dl vodkát és 1,5 liter sört fogyasztott el, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy autójának volánja mögé üljön. Őt 9 óra után nem sokkal az Attila utcában vonták rendőri intézkedés alá és szondáztatták meg. Nevezett úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. A Békéscsabai Járásbíróság ezt a férfit 1 év fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A harmadik férfi egy 62 éves békéscsabai lakos, aki ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség. Őt Békéscsabai Járásbíróság tavaly, július 30-án jogerőre emelkedett ítéletével éppen ittas járművezetés vétsége miatt pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt.

A férfi 2019. november 29-én a délutáni-esti órákban Békéscsabán, egy disznóvágás során legalább 1,5 dl pálinkát és 1 liter sört fogyasztott el, majd kocsijába ült és Békés belterületén közlekedett. Körülbelül 150 métert tett meg, amikor a Szabadkai utcán rendőri intézkedés alá vonták és megszondáztatták; a szonda enyhe fokú alkoholos befolyásoltságot mutatott ki. A járási ügyészség vádiratban előterjesztett indítványa pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására irányul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések