A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halálosan megfenyegették Scorsesét Az ír című filmje miatt

Igazi bandaháborúra készülhet a gengszterfilmek királya, Martin Scorsese! Az Oscar-díjas rendezőt ugyanis nem más fenyegette meg halálosan, mint a néhai Jimmy Hoffa fogadott fia.

Scorsese tavaly mutatta be legújabb maffiafilmjét Robert De Niróval a főszerepben, amelyben Hoffa legendás eltűnését dolgozta fel. Az ír című mozi a kritikusok és a nézők körében is sikert aratott, azonban így is akadnak olyanok, akik kiakadtak.

Többek között a filmben Al Pacino által alakított Jimmy Hoffa szakszervezeti vezető fogadott fia, Chuckie O'Brien is, aki nem elégedett a látottakkal. A család elmondása szerint O'Brien már Az ír megjelenése előtt is aggódott, hogy apja történetét nem a valóságnak megfelelően ábrázolják a vásznon.

– Chuckie aggódott amiatt, hogy a Scorsese-film a Hoffa eltűnésében feltételezett részvételét úgy tenné valósággá, ahogy a korábbi könyvek és filmek nem... Végül még rosszabb lett, mint amitől tartott – nyilatkozta a New York Timesnak adott interjújában O'Brien mostohafia, Jack Goldsmith.

A mozifilmben ugyanis Hoffa utódját úgy tűntetik fel, mint akinek, ha saját akaratán kívül is, de köze volt apja halálához, mivel a maffia embereit ő maga vezette el a szakszervezetishez. Bár az, hogy mi is történhetett valójában, örökre rejtély marad, érthető, hogy ez az ábrázolás rendesen kiakasztotta a már aggastyán korban lévő férfit.

– Szeretném elkapni azt a Scorsese-t és megfojtani úgy, mint egy csirkét. És miután vele végeztem, elkapnám azt a másik senkiházit, azt a csávót, aki az Írt játszotta – fejtette ki véleményét O'Brien.

Ugyan a valós személyekről készített filmeknél rendszeresen előfordul, hogy a még élő hozzátartozók nem elégedettek a végeredménnyel, Chuckie De Niróékra való kifakadása azért érthetetlen, mert a film cselekményét maga az ír, azaz Frank Sheeran bérgyilkos mondta tollba még a 2000-es évek elején, így lett volna ideje számonkérnie a hiteltelen részeket.

Tarantino balhéja

Quentin Tarantino is életre keltett nemrég egy korábbi ikont, Bruce Lee karaktere ugyanis tiszteletét tette a rendező Volt egyszer egy Hollywood című filmjében. A néhai harcművész lánya azonban tajtékzott attól, ahogy édesapját ábrázolták a moziban, sőt be is perelte a direktort. – Egy arrogáns s.ggfejt csináltak belőle, aki tele van kieresztetlen gőzzel, miközben ő háromszor keményebben dolgozott ezeknél az embereknél. Ha beülök a moziterembe, azt hallom, ahogy az emberek röhögnek az apámon – nyilatkozta Shannon Lee.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések