A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szökésben az egyik fiatal, körözi a rendőrség – Itt vannak a legfrissebb információk a kaposvári gyermekotthonban brutálisan megvert fiú ügyében

Másfél percen keresztül üti, rúgja, s még a kezét is kis híján eltöri szobatársának P. Károly, akit egy kaposvári gyermekotthonban vett videóra telefonnal egy harmadik kamasz. Az internetre felkerült felvételen jól látszik, hogy a megvert gyermek gyakorlatilag tehetetlenül tűri az erőszakot.

– Ne, Karcsi, ne! – kérleli társát a bántalmazott fiú, aki néhány pillanattal később már azért könyörög, hogy ne törjék el a karját, majd a semmiért inkább bocsánatot kér. Ám mindez hiábavaló. Erőszakos társát kicsit sem hatja meg. Előbb ököllel hátba, majd tarkón üti a festett hajú fiút. A következő mozdulattal pedig úgy orrba rúgja, hogy elered a vére a srácnak. Végül vélhetően egy nevelő lép be az ajtón, amikor a videó hirtelen véget ér.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) közleményében azt írta: 10-én nem sokkal éjfél után jutott a területért felelős államtitkár tudomására a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthonban történt bántalmazásról szóló videófelvétel.
„A legrövidebb időn belül belső vizsgálatot rendelt el, a gyermekvédelmi intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatójától, Benedek István Zsolttól azonnal tájékoztatást kért a gyermek jelenlegi állapotáról" – közölte az EMMI. "A gyermekvédelemben is zéró tolerancia érvényes a bántalmazással szemben!" - írta lapunknak az EMMI Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya.

A rendőrség súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz az ügyben. A megvert fiút és az intézetben élő tanúkat kihallgatták. A bizonyítékok alapján a másik két fiatalkorú egyikét gyanúsítottként hallgatták ki, míg szökésben lévő társát körözik.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint sajnos az intézetben lévő fiatalok eszköze gyakran az erőszak.

– Alapvetően az intézet egy zárt rendszer, a börtönhöz hasonló, ahol a hierachia kialakulásában az erő dönt. Megerősödik bennük, hogy akkor jutnak előnyhöz, akkor nem bántják őket, ha maguk is erőszakosak, így ez az életük részévé válik – magyarázta a szakértő hozzátéve, hogy ezek a fiatalok teljesen gátlástalanná tudnak válni: teljesen más a norma számukra, mint egy hétköznapi ember számára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések