A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Figyelmeztet a Nébih: szigorítanak az élelmiszertörvényeken

Újabb termékkörök esetén számíthatunk szigorúbb előírásokra, mivel a magyar élelmiszerkönyv több szigorítást is bevezet.

Nem ez az első változtatás az élelmiszeripar területén, az elmúlt években több jelentős változás is érvénybe került, amelyek közül a legjelentősebb a sütőipari termékek és a húskészítmények körében ment végbe. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerint a szigorítások elősegítik a jó minőségű áruk előrelépését, így hozzájárulnak a gyenge minőség visszaszorításához.

A NÉBIH tájékoztatása szerint számíthatunk a tejtermékék, gyorsfagyasztott élelmiszerek és malomipari termékekre vonatkozó szigorúbb előírásokra. Ellenőrzések alapján kevés a visszaélés, a gyártók csak akkor használják a védett megnevezést, ha a termékeik megfelelnek a szigorú követelményeknek – írja a Magyar Nemzet.

Hivatali tapasztalatok alapján egyre több vásárló figyeli, hogy a termékeken milyen jelölések szerepelnek és előnyben részesítik azokat az árukat, amelyek minőségét az élelmiszerkönyvi megnevezés garantálja.

Az előírások betartását a Nébih és a kormányhivatalok megyei és járási hivatalai az éves vizsgálati terv alapján folyamatosan ellenőrzik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések