A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fahéjas mini almapalacsinta villámgyorsan: bögrével is kimérheted a hozzávalókat

A fahéjjal megbolondított isteni almapalacsinta nem nagy kihívás.

A palancsintával sosem lehet mellélőni, hiszen mindenki imádja és számtalan variációban elkészítheted. Igazán finom lesz, ha felturbózod a tésztát édes almával és fahéjjal. Már sütés közben is isteni illat lengi be a lakást. Pofonegyszerű, és még méricskélni sem kell. Fél óra alatt elkészül az ízletes desszert. 

Hozzávalók:

1 bögre tej
1 bögre liszt
1 bögre reszelt alma
0.5 bögre szénsavas ásványvíz
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál cukor
1 teáskanál citrom
1 csipet só
olaj

Elkészítés:

Reszeld le az almát, locsold meg a citrom levével, keverd hozzá a fahéjat, hagyd állni, amíg a tésztát előkészíted. Válaszd szét a tojásokat, majd a sárgáját keverd habosra a cukorral, illetve csipetnyi sóval. Adagold hozzá a lisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet, a szénsavas vizet, és keverd csomómentesre a masszát. Forgasd bele óvatosan az almát is. Ezután verd keményre a tojásfehérjét, és azt is dolgozd a tésztába.  

Forrósíts kevés olajat egy serpenyőben. Ezután egy evőkanál segítségével helyezz kis kupacokat az olajba, és közepes lángon süsd halványbarnára mindkét oldalát. Végig állj a serpenyő mellett, mert ha nem figyelsz, hamar odaég. Ügyelj az olaj utánpótlására is sütés közben. Porcukorral megszórva kínáld. Díszítheted csillagánizzsal, mentalevéllel, de csurgathatsz rá juharszirupot vagy mézet is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések