A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cukkinispagetti fetával és paradicsommal: zamatos, karcsúsító fogás

A hamis tésztában nincs szénhidrát, így egyáltalán nem hizlal. A cukkinispagettire tökéletes feltét a paradicsom és a feta.

A hagyományos, hizlaló spagettit helyettesítheted cukkinivel. Az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel, nincs vele semmi macera, a végeredmény mégis csábító. Vedd elő a zöldségspirálozót, azzal jelentősen megkönnyíted a dolgodat. A paradicsomos-fetás feltéttel igazán üde, nyárias fogást tehetsz az asztalra. 

Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg feta sajt
3 db paradicsom
2 db cukkini
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:

A cukkinit alaposan mosd meg, a végeit vágd le, meghámozni nem kell. Zöldségspirálozóval szeld vékony, hosszú csíkokra. Annak hiányában zöldséghámozó vagy éles kés is megteszi. A paradicsomot mosd meg, csepegtesd le, és a fetával együtt vágd fel. 

Egy lábosban hevíts kevés olívaolajat, rakd hozzá a préselt fokhagymát, és süsd addig, amíg kicsit színes lesz, és elkezd illatozni. Ekkor tedd hozzá a cukkinit, és párold négy-öt percig. Amikor a cukkini még roppanós, de már nem nyers, rakd hozzá a paradicsomot, a fetát, és sózd, borsozd ízlés szerint. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések